Muur ideeën voor de kinderkamer.

Als je goed zoekt zijn er genoeg leuke ideeën en technieken te vinden voor een wand op de kinderkamer. Maar je moet wel keuzes overwegen… Wil je verven of behang, landelijk of industrieel, licht of donker en ga zo maar door. Wij hebben een aantal tips en leuke muur ideeën voor jullie op een rij gezet!

Behang

Met behang tover je al snel een kinderkamer om tot een waar kleurrijk paradijs! Behang aan de muur doet warm aan en je hoeft er nog maar weinig voor te doen om een mooi resultaat te krijgen. Tegenwoordig zijn er handige behangsoorten die je er zelf op kan plakken, zonder al te veel gedoe! Een leuk idee voor een muur dus! Het enige nadeel van behang bij jonge kinderen is dat je het niet snel even over kan verven…

idee kinderkamer

Deze toffe muur is van Tijn! De gehele kinderkamer is hier te vinden! De wanddecoratie is in de stijl en kleuren van de muur gehouden. Hierdoor wordt de muur niet te druk en ziet het er overzichtelijk uit!

Verftechnieken

Vorig jaar zag je plotseling een nieuwe trend ontstaan met het verven van bergen of geometrische figuren op de muur. Pinterest staat nu vol met deze ideeën en het is goed te gebruiken bij jongens en meisjes. Het enige dat je nodig hebt is dekkende verf, een verfkwast en schilderstape. Hieronder zie je een voorbeeld voor een meisjeskamer!

bergen kinderkamer

Wil je de mooie kamer van Cheyenne verder bekijken? Klik dan hier!

Muurschildering

Kun je het juiste behang niet vinden of wil je een echte eyecatcher op de wand… Kies dan voor een muurschildering! In de kinderkamer van June staat een prachtige 3D boom getekend. Haar kamertje kun je hier bekijken! Niet alleen op een kinderkamer is dit erg mooi, maar ook op een babykamer! Zie het resultaat van Julia en Joshua!

muurschildering muur ideeën
muurschildering muur ideeën
Decoratie aan de muur

Je kunt het zo gek niet bedenken, maar tegenwoordig zie je van alles aan de muur. En het staat nog leuk ook! Zoals een ladder aan de wand bij de zoon van Janine en bij de kinderkamer van Eli. Hier kun je de knuffels aan hangen of achter stoppen. En zo zijn er nog meer leuke muur ideeën! Denk aan knuffels, bordjes en blokken aan de muur!

muur ideeën steigerhout kinderkamer
Ladder idee!
muur ideeën ladder kinderkamer
Opvallende kleuren in het kamertje van Eli.
Kleurkeuze

En als laatste natuurlijk de kleuren op de muren in het kamertje! Er zijn een aantal richtlijnen die je kunt gebruiken bij het uitzoeken van een muurkleur.

  • Lichte kleuren maakt ruimte.
  • Zachte kleuren werken rustgevend.
  • Donkere kleuren maken een ruimte vaak kleiner.
  • Schilder het plafond altijd in een lichte kleur.
  • Donkere kleuren geven warmte

Elke kleur roept zo een eigen emotie op. Geel is bijvoorbeeld vrolijk en speels (zoals in het kamertje van Eli). Groen wordt geassocieerd met de natuur en frisheid. Grijs met wit geeft een romantische sfeer en zo kun je nog wel doorgaan. Bedenk goed wat je wilt en ga daarna op zoek naar de juiste kleur dat passend is bij je kind.

muur ideeën

Ik weet nog goed dat ik vroeger bloemetjesbehang had en roze gordijnen. Een geslaagde kinderkamer creëert dus ook mooie herinneringen voor later! Weet jij nog hoe jouw kinderkamer eruit zag? Laat het ons weten door een reactie hieronder achter te laten!

Kleine momenten, grote herinneringen! Liefs, A & G

Wil je meer over ons weten? Volg ons dan via Instagram of Facebook!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *