· ·

De babykamer van Joshua

In de serie “de babykamer van”, lees je over verschillende babykamertjes. Deze keer een kamertje met een prachtige muurschildering met een wereldkaart. We laten de moeder van Joshua aan het woord!

Nadat ik foto van de kamer van mijn zoontje Joshua deelde op Instagram, werd ik door van Zussies benaderd met de vraag of ik mee wilde doen aan een blog over kinderkamers. Super leuk! Ik ben namelijk super trots op de mooie kamertjes van mijn kinderen!

Stijl & Inrichting

Ik zou de stijl omschrijven als eigentijds met een vintage touche. Dat vintage vind je vooral terug in de kleuren. Ik wilde graag een tijdloos kamertje en geen echte baby kamer.

Ja, het idee van de wereldkaart zat al snel in mijn hoofd.

Het thema wordt daarin helaas vaak wel een beetje verkeerd begrepen. De wereld betekend voor mij vrijheid. Ik wil mijn zoontje daarmee meegeven dat de wereld aan zijn voeten ligt en dat hij in vrijheid het leven mag ontdekken.

trolley idee

Uitzoeken & kopen

Het kamertje kregen we van mijn ouders, de rest hebben we zelf gekocht. Mijn vriend heeft mij daarin heel erg vrij gelaten. Het kamertje kozen wij samen, de rest koos ik. Hij zei; jij hebt daar een veel betere kijk op. Ik vond dat natuurlijk ideaal! Super fijn dat hij dat vertrouwen in mij had!

Wereld als inspiratie

Pinterest werd tijdens mijn zwangerschap mijn grootste vriend. Uren zocht ik naar inspiratie. Beertjes, Disney figuren en auto’s kwamen veelvuldig voorbij. Tot ik een wereldkaart tegenkwam. Dat sprak me direct aan! Er waren verschillende varianten, met dieren, of compleet weergegeven in bloemen! De antieke wereldkaarten spraken mij het meest aan. Het idee van de Ikea trolly komt ook van Pinterest. Dat is dus ECHT ideaal! Altijd alles bij de hand en makkelijk verschuiven indien nodig.

muurschildering babykamer

Muurschildering 

De muurschildering is gemaakt door Anja, van Anja Geertsma muurschilderingen. Ik volgde haar al voor mijn eerste zwangerschap op Facebook en dacht, als ik ooit een kindje krijg, dan moet zij een schildering komen maken!

Hulp inrichting

Anja heeft geholpen. Samen met haar bedacht ik hoe de muurschildering eruit moest komen te zien. Zij kwam bijvoorbeeld met het idee van het kompas welke de schildering wat mij betreft echt helemaal afmaakt.

Producten

Het kamertje is van de Babydump. De blauwe achtergrondverf bij de muurschildering is de kleur vintage blue van Flexa. De okergele deken en waskussenhoes zijn van Cotton Baby en de antieke koffertjes zijn van de Kwantum.

Uniek & Bijzonder 

Dat is natuurlijk de muurschildering. Hij is uniek omdat hij met de hand geschilderd is en zelf bedacht en dus niet nagemaakt van een bestaand idee. Het blauwe kleedje op de stoel is gemaakt door mijn oma en daarom ook erg dierbaar. De blauwe schoentjes op de commode zijn de eerste loopschoentjes van mijn vader. Ik vind het leuk om dit soort persoonlijke details in het kamertje te hebben.

Mooiste van de babykamer

Dat is ook de muurschildering. Hij maakt het kamertje zo eigen en passend bij mijn zoontje! Het is namelijk een echte ontdekker die nergens bang voor is. 

Is het zo geworden zoals je het in gedachten had? 

Gedeeltelijk. Helaas bleek de kwaliteit van het kamertje niet al te best waardoor hier al flinke beschadigingen op zitten. Nu we steeds dichterbij het moment komen dat er een nieuw bedje moet komen vind ik het minder erg. Dan kan ik namelijk ook gelijk gaan zoeken naar andere nieuwe meubels.

Ik wil Anja bedanken voor de mooie schildering!

Een babykamer hoeft wat mij betreft helemaal niet kinderachtig hoeft te zijn. Door de schildering op deze manier te doen, hoop ik dat Joshua er nog heel lang plezier van kan hebben!


Deze mama heeft ook een eigen blog! Check die hier.

Wat een mooie kamer en zeker tijdloos! Bedankt dat wij deze mochten delen! Liefs A & G

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *