Een makkelijk idee om het speelgoed uit de speelhoek te sorteren!

Heb jij ook van die leuke IKEA bakken? Wist je dat je er zelfs het speelgoed in een speelhoek makkelijk mee kunt sorteren? Hiermee houd je de speelhoek overzichtelijk en praktisch… Lees gauw verder!

Om een leuke speelhoek te maken deelden we vijf gouden tips. Deze vind je hier! 

Praktisch en overzichtelijk houden van een speelhoek kwamen hierin ook naar voren.  Voor onze speelhoek kochten we IKEA bakken en de kast die daarbij hoort. We hadden er eerst twee staan en daardoor deze werden al gauw gevuld met veel speelgoed. Als er dan ook maar een aantal bakken omvielen, was het direct veel ruimen en er werd ook weinig gespeeld in de speelhoek. Daarom deden we één van de kasten naar zolder.

speelhoek

We vonden de zwarte bakken het leukst. Eerst wilde ik er stickers op plakken, maar omdat we nogal vaak wisselen van speelgoed, leek me dat niet handig. Toen bedacht ik me dat ik het ook op een andere manier kon aanpakken. Vaak ligt het speelgoed door elkaar en dan zoeken de kinderen net dat ene ding dat erbij hoort. Dus leek het me handig om alles bij elkaar te houden, maar hoe? In de keuken hebben we een leuk krijtbord, dat me op een idee bracht.

Speelhoek

Ik probeerde met krijtstift te tekenen op de zwarte bakken en ja hoor, het leek wat! Er zijn vast mensen die dit veel beter kunnen en zich helemaal kunnen uitleven op het tekenen van een mooie tekening op de bakken. Ik laat het hier maar bij, want hoe meer ik erbij tekenen, hoe lelijker het wordt ;p

Hoe houd jij het speelgoed bij elkaar?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *