De kinderkamer van Eli

In deze serie delen we prachtige kinderkamertjes en laten we de moeders aan het woord. Je leest hier de eerste reactie op het kamertje, de overgang, waar de producten vandaan komen en nog veel meer! Een ware inspiratie als je op zoek bent naar een mooie kinderkamer!
kinderkamer

Deze keer een kinderkamer van Mirjam Hart. Ze is  moeder van 3 kids (Noah 12, Eli van 3 en Filou is 1 jaar) en beheert een blog genaamd Een Goed Verhaal. Interieurstyling is haar hobby en kinderkamers inrichten vindt ze echt het leukste dat er is.

STIJL

Een huis is voor mij geen thuis zonder een beetje kleur. Het hoeft geen bonte bedoening te worden, maar kleur heeft zoveel invloed op de sfeer van een ruimte!

Ik ben zelf dol op zachte pasteltinten, zoals roze en groen.

Maar geel vind ik ook een echte sfeermaker in huis. Voor de kamer van onze peuter koos ik echter voor iets stoerdere tinten, omdat ik dat veel beter bij zijn karakter vind passen.

kinderkamer blauw met geel
Stoere gele kast!
INRICHTEN

Eli is een kleine avonturier en dol op wilde dieren. Hij had al een junglekamer, maar omdat alle muren nog wit waren, ontbrak het aan sfeer. Zijn kleine zus had net een nieuwe kamer gekregen, waarbij de witte muren een roze en Spiced Honey kleurtje kregen en 1 wand werd bedekt met een bont bloemetjesbehang. ( De hele binnenkijker vind je hier: https://eengoedverhaal.nu/blog/spiced-honey-babykamer-flexa-trendkleur/)

  Eli was diep onder de indruk en wilde ook graag kleur op zijn kamer.

Ik was het met hem eens, dus mocht hij aangeven wat hij graag op zijn kamer wilde en ik ging aan de slag met zijn wensen.

kinderkamer blauwe muur idee

Nu wilde hij het liefst net zo’n kamer als zijn zusje, maar ik was bang dat hij de kamer al snel niet meer leuk zou vinden, zodra hij straks naar school gaat en vriendjes mee naar huis neemt. Dus ging ik op zoek naar een compromis. Wel heb ik rekening gehouden met de wens voor veel olifanten. Die vind je overal in zijn kamer terug, samen met andere wilde dieren.

KINDERKAMER

Ik had al snel een idee in mijn hoofd, maar de uitvoering viel een beetje tegen. Het schilderen nam veel tijd in beslag en er gingen een aantal dingen mis.

wandrek kinderkamer
PRODUCTEN

Het peuterbed en het wandrek komen bij LittleDreamers.nl vandaan. 1 van mijn favoriete webshops. Het speelkleed is van Stadsmatties. Wat ik er zo tof aan vind, is dat het een duurzaam kleed is. Gemaakt van een natuurproduct en bedrukt met eco-inkt.

kinderkamer

De verfkleuren die ik gebruikte zijn Peacock Pride en Indian Spice van Flexa. De kast kreeg de kleur Retro Vibe van Flexa. Het wandrek is de Fency van Tolhuijs Design. Gemaakt van restanten uit de hekken-industrie. Het behang is van CreativeLab Amsterdam en is op maat gemaakt. Op die manier zit je dus niet met restantenbehang!

kinderkamer
HET LEUKST 

De lambrisering aanbrengen ging niet geheel vlekkeloos. Daarom heb ik er een plakplint overheen geplakt en deze in dezelfde kleur geverfd. Een noodgreep, maar uiteindelijk wel met een heel tof effect!

wandrek kinderkamer
Het wandrek is een echte blikvanger! Handig om knuffels achter te verbergen en een ideale speelplek!
HULP

Vriendlief hielp mij met het plakken en op maat zagen van de plakplinten. Ook hing hij alles aan de muur, want boren is niet mijn sterkte kant. Voor de rest heb ik het kamertje helemaal zelf ingericht.

INSPIRATIE & INRICHTING

Mijn inspiratie haal ik overal vandaan. Van Instagram en Pinterest, maar ook gewoon door op een andere manier naar producten te kijken. Ik wil niet veel nieuwe spullen kopen, dus kijk ik altijd eerst wat ik kan hergebruiken en of iets met een paar aanpassingen in de ruimte past. Ook koop ik vaak bij de kringloop en komt er weleens spontaan iets in de kinderkamer, waarvan ik van te voren helemaal niet wist dat ik het zocht!

kinderkamer
OVERGANG & 1E REACTIE

Om eerlijk te zijn: Hij was een beetje teleurgesteld, want hij had toch echt gehoopt op een roze muur. Maar de roze accenten die ik op zijn gallery wall heb aangebracht vond hij gelukkig ook goed. Het behang en het klimrek vond hij direct helemaal te gek.

Maar het was het allemaal waard

Eli slaapt al sinds hij anderhalf is in een peuterbed en hij is inmiddels al die veranderingen wel gewend. Vorig jaar zijn wij verhuisd en met de komst van zijn zusje kreeg hij ook al een nieuwe kamer. Eli heeft volgens mij al meer “nieuwe” kamers gekregen dan de gemiddelde peuter en vindt dat gelukkig alleen maar leuk.

Wat een toffe kamer! Je hebt het prachtig ingericht! Bedankt dat we Eli zijn kinderkamer mochten delen! 

Liefs, A & G

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *