·

Een vest maken aan de hand van een shirt patroon!

Wist je dat je een patroon van een shirt heel gemakkelijk kan omtoveren tot een vest? Wij probeerden dit uit en maakten er een tutorial van!

Ik had nog een leuk stofje liggen dat te dun zou zijn voor een broek en niet geschikt is voor een shirt. Daardoor wist ik niet goed wat ik er mee moest. Maar al snel kwam ik op het idee om er een leuk vest mee te maken en dit af te zetten met biaisband. Alleen had ik geen patroon. Wat nu…. Maar al gauw maakte ik van een shirt een vestpatroon!

De capuchon heb ik overgetrokken van een trui die goed bij hem zat. Je kan het vest ook anders afwerken.

Ik kwam op het idee om dit patroon te gebruiken en het aan te passen naar een vest.

Volg de stappen hieronder!

Patroon tekenen:

Trek de patroondelen van de trui over, maar teken ongeveer 10 cm zoom aan het voor en achterpand. Een vest is vaak langer dan een gewone trui! Je kan het natuurlijk altijd nameten bij je kind.

Knip het voorpand precies door midden.

vest patroon tekenen
Uitknippen van de delen:

Leg het patroon op de stof en knip alle delen uit. Het achterpand, De voorkanten en 2x een mouw. Zorg voor voldoende zoom aan de onderkant (reken minstens 2 cm zoom en 1 cm naadwaarde). Ik knip liever iets langer, zodat ik het altijd nog in kan nemen. Ze groeien zo hard 😉

vest naaien
voorkant, achterpand en twee mouwen
Naaien van de stukken:

Naai de schouder stukken van de voorkant aan de achterkant. Zorg dat de stof met de goede kant op elkaar ligt. Werk het daarna direct af met een lockmachine of met een zigzagsteek. Daarna speld je de mouwen aan de schouder vast en naai je dit. Ook dit werk je direct erna af met lock of zigzagsteek. Vervolgens doe je de zijkanten en eventueel de capuchon!

vest naaien
schouderstukken aan elkaar!

vest naaien
mouw eraan zetten.
vest naaien
zijkanten in elkaar zetten en direct de mouw dicht naaien

Je kunt het vest afwerken met een zoom, biaisband of kleine zigzagsteek. Werken met biaisband vind ik een kunst op zich. Ik ben er eerlijk gezegd niet erg goed in, maar oefening baart kunst en het staat erg mooi.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *