·

Zindelijk maken! Tips en Gratis poster: Download nu!

Zindelijkheidstraining…  Wanneer begin je ermee en wat zijn nou de beste tips. De één heeft zijn kind voor zijn 2e verjaardag al schoon, de ander begint rond de drie jaar.. Elk kind is anders! De beste tip is: Laat je niet door anderen gek maken

zindelijkheid maken tip

Mijn eigen verhaal; tips voor zindelijk maken

 
 
 
Ik was hoogzwanger en onze oudste jongen was ruim 2 jaar.. Mijn moeder vroeg of ik nog niet begonnen was om hem zindelijk te maken..
 
Geen slim idee als je zwanger bent en je hormonen door je lijf gieren! 
 
Ik heb het een paar weken geprobeerd, maar was er al snel klaar mee. Ik kan je trouwens vertellen dat ze dubbel zoveel in hun broek weer plassen als de kraamperiode is aangebroken.. Want alles verandert weer en jij bent druk met jouw kleintje. Tenzij je kindje echt er aan toe is..
 
zindelijkheid maken tip
 
Daarna pakte ik het weer rustig op. Kies wat bij je past.. Radicaal alles weg doen, gelijk beginnen met onderbroekjes en om het half uur op de wc of met pamperbroekjes op gezette tijden op het potje..
 
Beide heb ik geprobeerd, maar alles weg doen en dan beginnen was onnozel van me.. Ik kon de hele dag plas ruimen! Hield hij het nou expres op als ik hem op het potje zette?
 
Je hebt trouwens een hoop geduld nodig!
 
Degene die schrijven dat het binnen een paar dagen lukt, hebben zeker veel geluk ahahah… want mij lukte dit echt niet!
 
 
 
 
Ik kocht een potje, onderbroekje en een wc verkleiner. Met het boekje ‘Bobbi plast op potje’ zette ik hem
op gezette tijden op het potje of ging hij naar de wc. Het was een avontuur en uiteindelijk is het gelukt..
 
 
Daarom dacht ik na over een beloningssysteem die iedereen kan 
gebruiken!
 
Hij is nu ruim 3, maar we gebruiken nog steeds af en toe de kaart om het plassen op de wc weer even de aandacht te geven.
 
 
kinderen houden van belonen en het motiveert ze! Daarom deze beloningskaart: Hatsikideé plassen en poepen doen we op de wc!
 
 
Je kan ervoor kiezen om de wc’s in te laten kleuren of er een sticker op te plakken. Als het poepen moeilijk gaat dan laat je bijvoorbeeld bij het poepen een sticker plakken en bij het plassen de pot inkleuren. Bij ons is de kaart nog steeds een succes!
 
 
 
 
 
 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *