De babykamer van Julia

In de serie “de babykamer van”, lees je over verschillende babykamertjes. Deze keer een kamertje met een prachtige muurschildering en zachte kleuren. We laten de moeder van Julia aan het woord!

Stijl & inrichting

Echt één stijl heeft de kamer niet. Ik zou de stijl omschrijven als natuurlijk, rustig met een vintage touche. De kamer is lief, maar toch stoer en wat mij betreft zeker niet kinderachtig. Door de zachte kleuren en de houten meubels denk ik dat de stijl echt tot zijn recht komt

muur babykamer

De meubeltjes had ik al op het oog vanaf het moment dat de lijn uitkwam. Ik zag de meubeltjes al helemaal staan in zowel een jongens als meiden kamer. De bloemen vind ik erg passend voor een meidenkamer maar ik wilde voorkomen dat het te zoet en lief zou worden.

Deze mama heeft ook een eigen blog! Check die hier.

Uitzoeken & kopen

We hebben alles zelf gekocht. Ook in dit kamertje heeft mijn vriend het grotendeels aan mij over gelaten wat er gekocht zou worden. Het kamertje zochten we wel een soort van samen uit, dat wil zeggen dat ik het tegen kwam en dol enthousiast naar hem toeging! Hij vindt het kamertje ook echt heel erg gaaf.

Het kamertje is heel anders dan dat van Joshua, maar heel erg ons!

De natuurlijke en robuuste uitstraling past helemaal in de inrichting van de rest van ons huis. Daarnaast vonden wij het ook belangrijk om voor onze dochter iets totaal anders dan voor Joshua te kiezen. Het klinkt misschien een beetje gek, maar de meubeltjes passen bij de kindjes. 

babykamer

Inspiratie 

Ik ben enorm fan van Pinterest en ook deze zwangerschap heb ik daar vele uren doorgebracht opzoek naar inspiratie. Ik kwam daar heel veel mooie bloem schilderingen en bloem behang tegen. De kleuren waren me alleen vaak te hard.

Muurschildering

De muurschildering is gemaakt door Anja, van Anja Geertsma muurschilderingen. Zij maakte ook een fantastische muurschildering in de kamer van onze zoon. Het was voor mij niet meer dan logisch dat zij ook voor onze dochter een schildering zou maken.

Vind MamaTassel ook op Instagram & Facebook

muurschildering babykamer
Producten

Het kamertje is van de Coming kids en heet Harper (zoals het dochtertje van Victoria Beckham, mijn jeugd idool, alsof het zo moest zijn). De grijze achtergrondverf bij de muurschildering is de kleur zilvergrijs van Flexa. De oudroze dekens en waskussenhoes zijn van de baby home collectie van Noppies. De kleur is precies wat ik zocht! Daarnaast zijn de dekens en het aankleedkussen heerlijk zacht en luchtig, ideaal dus voor ons zomerkindje! De trolly en gouden potjes met klimop zijn van de Ikea en de vlinders kocht ik op AliExpress.

Uniek & Waardevol

De muurschildering omdat deze handgemaakt is en er dus ook echt maar één van is. 

Verder staan op het kamertje drie eikenhouten tafeltjes die van mijn oma zijn geweest. Daar op staat een vaas met witte bloemen. De witte Lely in de vaas lag op het bed van mijn oma nadat zij overleed. Mensen vinden dat misschien gek, maar ik vind het enorm waardevol dat ik dit op het kamertje van onze dochter heb staan.  Dit is toch wel het mooiste van het kamertje.

Ik vind alles aan het kamertje echt heel erg mooi. Ik denk dat het geheel ervoor zorgt dat alles tot zijn recht komt. Er komt ook nog een mooie oudroze stoel op het kamertje te staan voor de laatste voedingen.

babykamer commode

Het eindresultaat: had je dit ook zo in gedachten?

Ik ben erg visueel ingesteld en heb altijd precies in mijn hoofd hoe iets eruit moet komen te zien.


Absoluut, en misschien zelfs wel mooier!

Helaas ben ik niet zo handig en creatief en valt het in het echt vaak tegen. Bij dit kamertje is dat echt niet het geval. Ik ben trots op iedere vierkante centimeter in dit kamertje!

Ik wil Anja bedanken voor de mooie schildering! Doordat de muurschildering wat mij betreft ook echt een stoere uitstraling heeft door het zachte graffiti effect, kan het kamertje nog jaren mee.

Ik hoop maar dat onze dochter haar kamer net zo mooi vind als ik. 

babykamer tekst

Bedankt dat we dit prachtige kamertje mochten delen! De muurschildering is inderdaad prachtig! Liefs, A & G

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *