Kinderkamers,  Lifestyle

De kinderkamer van…

In deze serie delen we prachtige kinderkamers en laten we de moeders aan het woord. Je leest hier de eerste reactie op het kamertje, de overgang, waar de producten vandaan komen en nog veel meer! Een ware inspiratie als je op zoek bent naar een mooie kinderkamer!

STIJL
Een stoere kinderkamer met steigerhouten meubels. Janine kijkt veel op Pinterest en doet daar haar ideeën op. Ze kijkt wat past bij de inrichting van de kinderkamer en zo komt er een eigen stijl uit. Ik mag graag veranderen en iets kopen.

kinderkamer inspiratie

INRICHTING
Janine heeft vooral gekeken waar haar kind van houdt. Daarna is ze pas inspiratie gaan op doen.

“Ik vind de zwart/wit kamertjes ,die je nu veel ziet ook wel gaaf. Maar het past niet bij de rest van ons huis. En zijn kamertje dat hij nu heeft is ook wel een beetje tijdloos”, vertelt Janine
bed steigerhout
Het was totaal niet moeilijk om zijn kamertje in te richten. Zoals we al eerder beschreven, kijkt Janine wat ze leuk vindt en dan of het bij elkaar past. Ze heeft geen bepaalde stijl voor de kinderkamer vindt ze. Toch is het uitgebloeid tot een mooie junglekamer vinden wij!
Het combineren van verschillende stijlen en producten. Dat is in deze kinderkamer erg goed gelukt. Elise deed dit met de kleuren zwart en roze, voor haar babykamer klik hier.
“Elk kind is wel gek op dieren en ben zo een beetje inspiratie op gaan doen.”

PRODUCTEN
Via Google of Pinterest zocht Janine de spullen op die ze leuk vond, daarna heeft haar vader alles met de hand nagemaakt en een eigen draai aan de meubels gegeven. De spullen op het kamertje variëren erg. Het vloerkleed is van H&M, de dieren via internet en raambekleding komt bij de Kwantum vandaan. Het dierenovertrek op het bed is van de Wehkamp.

“Alle houten meubels. Kast, speeltafel en bed. Ik hou daar echt van. En dat mijn vader dat zelf gemaakt heeft is al super gaaf toch!”

INSPIRATIE & PERSONAL TOCH
Eerst gaat Janine lekker rondneuzen op internet en slaat ze veel plaatjes op. Ze gaat dan met haar vader zitten en vertelt hem wat ze leuk vindt en wat voor ideeën ze heeft. Maar uiteindelijk geef ik mijn eigen draai eraan. Zo had ik het bed gevonden als peuterbed, maar wilde ik graag een 1 persoons. Als haar zoon straks groter is kan aan de voorkant de planken en de deuren eruit, zodat het een volwassen bed wordt. Zo hoeft ze straks niet weer een ander bed te kopen.

steigerhouten meubels
MOOI & GAAF
Zijn kleding kast, is toch wel iets wat ik super gaaf vind en mooi. Hij is heeeerlijk groot. Ik kan er veel in kwijt. En die vakken er aan vast is zo makkelijk en handig voor al zijn spulletjes en boekjes.
ENTHOUSIAST
Zijn eerste reactie was echt super leuk! En nog steeds vindt hij zijn kamer leuk. Straks als de box voor zijn zusje weg kan beneden, gaat zijn speeltafel naar beneden en komt er een een leuke zitzak in die hoek op zijn kamer. Deze hebben we al, maar moeten nog even wachten met neerzetten. Af en toe lezen we daar al wel lekker samen boekjes in. Maar hij is nu nog te groot voor op zijn kamer.
speelhoekje
OVERGANG
De overgang was niet moeilijk. Hij vond het gelijk leuk dat hij daar slapen mocht. Alleen trapte hij vaak de deurtjes open van zijn bed en stond dan naast ons bed. We hebben toen de deurtjes dicht geschroefd en toen kon hij zijn bed niet meer uit.
steigerhout kinderkamer
Nu gaat het prima. Ik was op dat moment ook zwanger van zijn zusje dus konden duidelijk uitleggen waarom hij niet meer in zijn oude kamertje kon slapen. Daar ging de baby in slapen. En hij was groot geworden , dus mocht op een groot bed.
Bedankt Janine voor het delen van dit prachtige kamertje! Heel gaaf en lekker stoer!
Liefs, Alice & Geke

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *