· ·

Op zoek naar een duurzaam babyuitzet? Check deze tips!

Ben je zwanger en wil je heel graag een duurzaam babyuitzet? Dat kan soms best lastig zijn! Maar met deze tips kom je een heel eind.

Toen ik voor het eerst in verwachting was, wilde ik graag het beste voor ons kleintje. Daarom begon ik me in te lezen in verschillende opties die je had voor het kopen van een baby uitzet. Als je op internet rond surft kom je van alles tegen en je kunt het zo gek niet bedenken of het is er! Je wilt natuurlijk alles goed doen voor je kleintje en misschien ook wel duurzaam bezig zijn. Maar het is allemaal ook wel overweldigend. Misschien heb je de helft van het lijstje niet eens nodig.

Alternatieven

Steeds meer vaders en moeders gaan op zoek naar alternatieven voor luiers en billendoekjes. Waarom is dat eigenlijk? De huid van een baby en jonge kinderen is nog erg gevoelig en in de luiers en billendoekjes kunnen schadelijke stoffen zitten. Vooral als je baby wordt geboren met een vrij gevoelige huid. En daarvoor zijn tegenwoordig gelukkig veel oplossing voor zoals de wasbare luiers en stoffen billendoekjes.

Wasbare luiers waren nog niet heel bekend toen ik zwanger was van mijn oudste en wie ging nou een luier uitwassen? Die kun je toch gewoon kopen en daarna weggooien. Maar de wasbare luier wordt steeds bekender en dus ook ‘normaal’ gevonden. Een pluspunt is dat de luiers ook nog eens zelf te maken zijn! Er zijn genoeg patronen te vinden op het internet. Daarnaast zijn stoffen doekjes ook makkelijk te maken en daar kun je niet genoeg van hebben! Ben je niet zo handig of helemaal geen zin om achter een naaimachine te kruipen, dan kun je billendoekjes natuurlijk altijd nog kopen. De doekjes worden vaak gemaakt van zacht materiaal, waardoor ze ook bij een baby heerlijk zacht aanvoelen. Dit maakt het verschonen ook weer een feestje!

Oekotex

Naast de luiers en billendoekjes kun je natuurlijk veel meer zelf maken voor een duurzaam babyuitzet! Denk aan een babybroekje, slabbetje, knoopmutsje of babyshirtje voor als het net geboren wordt. Om duurzaam te blijven kun je gebruik maken van Oekotex stoffen. Deze zijn vrij van schadelijk stoffen. Zo weet je zeker dat je de beste materialen gebruikt voor jouw baby!

duurzaam babyuitzet
Kopen, lenen of nog een andere optie?

Je hebt natuurlijk veel meer nodig! Naast kleertjes, kun je ook een kruikenzak maken, babydekentje en een omslagdoek. De grote dingen zoals een wiegje/ledikant en commode kun je kopen of lenen. Maar je kunt ook op zoek gaan naar een tweedehands of zelfs huren!

Zo wilde ik graag een commode in mintgroen (was toen helemaal hot die kleur!) En nergens was toch een commode in die kleur te vinden. Ik ging op zoek en vond op een gegeven moment een commode in het bruin voor een klein prijsje. Mijn moeder moest me wel even overtuigen, maar toen er nieuwe knopjes op zaten en in de verf werd gezet, leek hij weer als nieuw! Je kunt natuurlijk ook lenen of vragen of er een familiewieg binnen je familie is.

Het is zo speciaal als jouw kleintje in een wieg ligt waar jij ook in hebt gelegen.

Ben je op zoek naar leuke kinderkamer ideeën? Neem dan eens hier een kijkje! Daarin vertellen verschillende kersverse moeders over het kamertje van hun kindje. Hoe ze tot een keuze gekomen zijn om het kamertje op die manier in te richten. Ben je helemaal fan van handgemaakte producten? We hebben ook een aantal leuke ondernemers geïnterviewd. Meer over hun, kun je lezen in de handgemaakte producten van….

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *