·

Nieuwe gordijnen kinderkamer? Welke passen goed?

Alweer een tijdje geleden maakten we van de babykamer een echte jongenskamer. De oudste was met bed en al bij de jongste op de kamer beland, omdat hij ’s nachts vaak bang was. Ik moet trouwens zeggen dat dit een topidee was, want sindsdien sliep hij niet meer tussen ons in.

Toen de baby uit de ledikant was gegroeid, werd het tijd voor een stapelbed. Dit was meer om een beetje ruimte te besparen, want heel groot was deze slaapkamer ook niet. De jongens wilden graag een ‘legerkamer’, dus gingen we op zoek naar bedden, stickers, haken, legerkleding, camouflage etc.. Als laatste wisten we niet goed wat we nu met het raam moesten. Weer een gordijn? Of alleen een rolgordijn? In ieder geval het liefst iets dat goed verduisterd is en niet zo kaal staat.

Lees hier hoe de babykamer er eerst uit zag!: De mintgroene babykamer van Gerian. – VanZussies

Wat ook erg leuk is zijn plissé gordijnen. Deze zijn echt super handig als je alleen iets voor het raam wilt hebben. Ze lijken erg op rolgordijnen, maar dan met een handiger systeem. Deze kun je ook aanbrengen op een schuin raam! Daarnaast vind ik ook echt een pluspunt dat je plisse gordijnen op maat kunt bestellen en niet zelf hoeft bij te snijden. Maar omdat we het zonde vonden om het rolgordijn al weg te doen, keken we naar een overgordijn. Zonder leek het allemaal zo kaal.

Dus lieten we de twee jongens ook hierin een keuze maken. Ik moest best een beetje slikken toen ze kozen voor de grijze, camouflage gordijnen. Niet iets dat ik direct mooi vond, maar zij moesten er slapen. Het handige was dat deze gordijnen ook verduisterend waren. Fijn voor in de zomer om het kamertje koel proberen te houden en dat het niet te vroeg licht is. Dat is dan weer fijn voor ons.

Bekijk deze ook eens: Pimp samen een rolgordijn!

We gingen als eerste aan de slag met de muur. De ene kant hebben we opnieuw in de verf gezet, met betonlook verf. En bij de andere kant maakten we een ‘berg’ met tape. De binnenkant verfden we en de rest van de muren beplakten we met stickers die ik zelf heb gemaakt met mijn plottermachine. Echt handig om eventuele gaatjes of vlekjes te verdoezelen. En als laatste natuurlijk de gordijnen. Al met al was alles erg leuk bij elkaar uitgezocht en zijn de jongens erg blij met het resultaat!

gordijnen kinderkamer

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Binnenkort wil ik de babykamer van mijn dochter omtoveren in een echte prinsessenkamer. Wat een slim idee om verduisterende gordijnen te kiezen, dat zal mijn dochter vast helpen om beter te slapen. Ik ben op zoek naar een specifieke kleur, dus ik ga uitzoeken of ik verduisterende gordijnen laten maken kan in die kleur. Bedankt voor het delen van de tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *