·

Shirt naaien voor kinderen? Vind hier het gratis patroon!

Shirt naaien

Zelf kleding maken wordt steeds leuker als je er handigheid in krijgt. Zo maak ik nu voor onze jongens vaak een shirt. Het is eigenlijk best makkelijk om te maken! Zeker als net begint met naaien, maar denk dan wel aan je stofkeuze! Je vindt in deze blog het gratis naaipatroon van het shirt Levay en een creatieve manier om net even een ander shirt te maken!

Stofkeuze

Het stofje van de tijgers sprak me direct aan. Het is een French terry en ook nog eens een leuke kwaliteit/ prijs verhouding! French terry is fijn om te naaien, vooral als je een beginner bent. Dit komt omdat deze soort stof stevig is en heerlijk knipt! Maar als er maar weinig rek in zit is het belangrijk dat je iets meer naadwaarde aan de breedte van het shirt knipt.

Wat ook wel fijn is dat de stof mooi blijft na wassen. Zo maakte ik vorig jaar een hemd met broekje uit de Eva Mouton stoffencollectie. Deze zomer pakte ik het setje weer uit de kast en de stof was nog als nieuw! Niet alle stoffen blijven altijd even mooi.

Let op: voeg naadwaarde toe aan het patroon! Dus 1 cm aan de zijkanten en 2 cm bij de zoom en uiteinde mouw.

Het naaipatroon: Levay shirt naaien

Voor beide jongens wilde ik dezelfde stof gebruiken, maar dan net even wat anders. De jongste peuter heeft maat 104/110 en de oudste 116/122. Twee deelmaten die lastig te vinden zijn! Voor de 104/110 pakte ik het patroon van de 110/116, maar knipte hier bijna geen naadwaarde aan. Voor de jongste maakte ik het shirt met schouderstukken. Naai eerst de schouders aan elkaar en dan de schouderstukken erop.

Ik gebruikte 1 meter stof (hier heb ik precies beide shirts maat 104 en 116)

Voor de oudste een shirt met stevig lint op de mouwen. Dit deed ik ook eerst voordat alle delen in elkaar heb genaaid. Het lint geeft een leuk effect en zie je nu veel terug bij veel merken! De hals werkte ik af met een boordstofje. Ik pas altijd even of het gat groot genoeg is om met het hoofd door te kunnen. Daarna neem ik 80% van de halswijdte en +- 5 cm breed (inclusief nw).

shirt voor kleuter naaien

De achterkant hield ik simpel, maar je kan het patroon natuurlijk in allerlei stukken knippen. Zoals ik bij dit setje probeerde! De mouwen, hals en onderkant werkte ik af met een tweelingnaald.

Ben je beginner en wil je weten hoe je een shirtje naait? Kijk dan hier!

Heb je onze vernieuwde patronen al gezien? Kijk eens hier!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *