·

Diy- Slabbetje! Download nu gratis het patroon!

Slabbetje maken? Dit schattige slabbetje zag ik op Pinterest. Ik vond het zo leuk, dat ik het direct wilde maken. Maar ik had zelf niet de stofjes in die stijl, waardoor ook het slabbetje patroon op zich liet wachten. Het slabbetje liet ik aan mijn moeder zien en die zei gelijk dat ze nog wel een reststofje had liggen die erop leek. Dus ging ik snel aan de slag. Naast dit patroontje hebben we ook de bandana bib gemaakt, het kwijlslabbetje in driehoekvorm.

Weer een ideaal beginnersproject! Ik heb gebruik gemaakt van badstof en een katoenstofje. Bij het patroon hoeft geen naadwaarde worden toegevoegd.

patroon slab

download hier!

Wat heb je nodig!

  • 2× Stofje denk aan badstof en katoen (+-30 cm bij 30 cm)
  • Baisband of lint
  • Balletjes lint
  • Garen
  • Stofschaar
  • Naaimachine

Knip het slabbetjes patroon uit de stoffen en knip het balletjes lint en het lint voor te strikken op maat. Je kunt natuurlijk de slab ook maken zonder de balletjes.

Patroon slabbetje

Naai eerst de balletjes en het lint vast aan 1 van de stofjes aan de binnenkant van de stof. Leg daarna het andere stofje erbovenop en zorg dat het lint en de balletjes naar binnen vallen.

Naai dit dicht, maar laat aan de zijkant een stukje open, zodat je straks de slab kan draaien. Dit kun je later met de hand of met de naaimachine dichtnaaien. Ik doe er ook wel eens een labeltje tussen, zodat ik geen handwerk hoef te verrichten?

Draai het slabbetje om en kijk of alles goed zit. Naai daarna de opening dicht en klaar ben je!

Laat gerust weten wat je van ons slabbetjes patroon vindt!

Slabbetje patroon

Meer gratis naaipatronen? Deze kun je vinden op onze DiY Pagina!

Wil je meer over ons weten? Volg ons dan via Instagram of Facebook!

Baby

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *