DIY,  Persoonlijk

Awesome shirt maken met bleek: Tie-dye techniek|DIY

Tie-dye is weer helemaal hot! Vroeger werd deze kleding veel door Hippies gedragen. Nu zie je dat veel merken tie-dye techniek over hebben genomen en in hun winkels hebben hangen. Je kunt het al heel gemakkelijk maken met een product dat je altijd wel in huis hebt staan!

Techniek

Tie-dye is een techniek om stof te verven. Je maakt knopen in een shirt, voordat je het gaat verven en hierdoor ontstaat dan een patroon. Door het shirt in verschillende verfbaden te dopen, krijg je een heel gaaf effect. We hebben het eerder al geprobeerd met verf van de Action (Klik hier). Hoe lang deze techniek nog in de mode zal zijn weet niemand.

Samen met kinderen

Het is echt heel leuk om dit samen met kinderen te doen. De kinderen ontdekken met verschillende knopen en technieken, dat er prachtige patronen kunnen ontstaan. Het enige dat je eigenlijk nodig hebt is een gekleurd of zwart t-shirt, spuitfles, bleek en elastiekjes! Dan kan het feest beginnen!

Nodig:

  • gekleurd of zwart katoenen shirt
  • bleek
  • spuitfles
  • elastiekjes
  • handschoenen
  • vuilniszak

Kijk goed waar je het shirt neerlegt, omdat je met bleek gaat werken. Het is handig om het eventueel op een vuilniszak te leggen.

Je hebt 1 deel water nodig en 1 deel bleek. Je gebruikt niet veel, dus een half kopje water en half kopje bleek is meer dan genoeg. Dit doe je in de spuitfles en daarna schud je het even, zodat het gemengd is.

Maak verschillende knopen door de stof te draaien en er een elastiekje om heen te doen. Meer knopen is meer patronen.

Tie-dye met bleek
Tie-dye

Kijk het filmpje met de instructie hier!

Wil je meer over ons weten? Volg ons dan via Instagram of Facebook!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *