cadeau naar wens,  DIY,  Lifestyle

Baby setje zelf maken met gratis naaipatronen

Tegenwoordig zijn er zoveel leuke stofjes voor een baby te krijgen die ook nog eens heerlijk zacht zijn. Wij zijn helemaal fan van de stoffen van FamilyFabrics. Deze stoffen zijn ook nog van Nederlandse bodem en blijven erg mooi na veel wasjes. Ideaal voor baby’s dus!

Nadat ik voor de jongens een mooi shirt had gemaakt, hield ik een rest stuk over waar ik eigenlijk maar weinig mee kon. Dat bracht me op een idee om er een prachtig kraamcadeautje van te maken. De stoffen hebben wel een iets duurder prijsklasse, maar zijn van zeer goede kwaliteit. Na het wassen begint het niet te pillen en de kleuren blijven hetzelfde.

Overslag truitje Baby

Het bovenstuk is gemaakt van het patroon van dromenfabriek. Knip de zoom echt wat langer, want het overslag truitje valt erg kort.. Toen ik het klaar had, was het kort en breed.. Best zonde! Ik maakte er daarom nog een boord aan vast. Dat stond nog best leuk ook!

baby broekje naaien

Het patroon van het truitje wordt heel duidelijk uitgelegd en is ook goed te maken als je nog niet zo lang naait. Je kan het patroon HIER vinden. Denk er wel aan dat je de zoom aan de onderkant langer knipt. Ik weet niet hoeveel, maar ik zou het in ieder geval 5 cm verlengen.

Het baby broekje

Dit patroon hebben we zelf gemaakt en lijkt erg op de Oliver. We hebben hiervoor een hele tutorial gemaakt, zodat ook voor beginners het broekje makkelijk is te maken. Het broekje kun je HIER vinden met het gratis patroon erbij. Let op! De patronen zijn exclusief naadwaarde, dus knip het minstens 1 cm ruimer.

Knoopmutsje
Knoopmuts

Om het setje compleet te maken, maakte ik er ook nog een knoopmutsje bij! Echt super leuk en maakt het helemaal af! Je kan het patroon weer gratis vinden! Klik HIER!

Wil je meer over ons weten? Volg ons dan via Instagram of Facebook!