Babysetje zelf maken? Gratis naaipatroon hier!

Babysetje zelf maken

Zelf een babysetje maken is toch super leuk?! Tegenwoordig zijn er zoveel leuke stofjes voor een baby te krijgen die ook nog eens heerlijk zacht zijn. Wij zijn helemaal fan van de stoffen van FamilyFabrics. Deze stoffen zijn ook nog van Nederlandse bodem en blijven erg mooi na veel wasjes. Ideaal voor baby’s dus!

Nadat ik voor de jongens een mooi shirt had gemaakt, hield ik een rest stuk over waar ik eigenlijk maar weinig mee kon. Dat bracht me op een idee om er een prachtig kraamcadeautje van te maken. De stoffen van Familyfabrics hebben wel een iets duurder prijsklasse, maar zijn van zeer goede kwaliteit. Na het wassen begint het niet te pillen en de kleuren blijven hetzelfde.

Envelophals truitje Baby

Het babyshirtje van het setje is gemaakt van het patroon van dromenfabriek. Knip de zoom echt wat langer, want het envelop truitje valt erg kort.. Toen ik het klaar had, was het kort en breed.. Best zonde! Ik maakte er daarom nog een boord aan vast. Dat stond nog best leuk ook!

Baby setje zelf maken

Het patroon van het truitje wordt heel duidelijk uitgelegd en is ook goed te maken als je nog niet zo lang naait. Je kan het patroon HIER vinden. Denk er wel aan dat je de zoom aan de onderkant langer knipt. Ik weet niet hoeveel, maar ik zou het in ieder geval 5 cm verlengen.

Het baby broekje

Een babybroekje naaien is niet moeilijk! Dit patroon hebben we zelf gemaakt en lijkt erg op de Oliver. We hebben hiervoor een hele tutorial gemaakt, zodat ook voor beginners het broekje makkelijk is te maken. Let op! De patronen zijn exclusief naadwaarde, dus knip het minstens 1 cm om het patroon heen.

babysetje maken
Knoopmuts

Om het baby setje zelf helemaal compleet te maken, maakte ik er ook nog een knoopmutsje bij! Echt super leuk en maakt het helemaal af! Je kan het patroon weer gratis vinden!

Wil je meer over ons weten? Volg ons dan via Instagram of Facebook! Check ook onze Etsyshop voor leuke patroontjes!

BabyBaby

Naast dit leuke patroontje hebben we een prachtig naaipatroon uitgebracht voor een mooi babysetje (zie foto hieronder)! Ben je pas begonnen met naaien en wil je iets moois maken voor jouw kleintje, maar ben je over je naaien nog wat onzeker? Wij hebben bij dit naaipatroon een video-tutorial gemaakt die je geheel kunt volgen! Ben je nieuwsgierig geworden? Klik dan hier!

overslagvestje

Vergelijkbare berichten

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *