· ·

Sumsail, een gratis naaipatroon voor een heerlijk kort broekje!

Naaipatroon voor kort broekje?!

Een nieuw naaipatroon van een zomers kort broekje geschikt voor jongens en meisjes! Geheel gratis te downloaden en super leuk om te maken! Het korte broekje is geschikt voor summer days en heeft iets weg van een sailor look! Daarom de naam Sumsail!

Het broekje is gemaakt met rekbare stof. Maar dit patroon is ook te gebruiken voor niet rekbare stoffen, zoals katoen! Heerlijk voor een zomers broekje! Voor de meisjes maakte Corneli voor ons wel een hele toffe korte broek! Eentje met ruffles! Bekijk hier de Sumsail met ruffles

Het Sumsail patroon heeft een eigenwijze vierkante siergulp en is te maken in de maten 86-92, 98-104, 110-116. De onderkant is dubbel geslagen net als een zoom, alleen dan naar de buitenkant. Daarna is de zijkant van de broek vast gezet. Maar bij een tweede testversie heb ik de onderkant helemaal doorgestikt, omdat het anders open ging staan.

De sumsail voor baby’s

Wat heb je nodig voor het broekje?

SUMSAIL korte broek

Er staan stippellijnen op het patroon bij de voorkant. Je kan namelijk het broekje ook maken zonder siergulp of zonder zakken. Dan knip je langs de stippellijnen en zo knip je er geen siergulp en zakken in.

Hoe maak je de Sumsail broek?

We hebben hiervoor speciaal een filmpje gemaakt! Je print natuurlijk allereerst het patroon uit. De band knip je na het maken van het eerste deel op maat en het elastiek meet ik altijd even op bij het kind, zodat ik weet hoeveel ik echt nodig heb. Je kunt de Sumsail met zakken maken en zonder!

SUMSAIL IS ECHT EEN LEUK PATROON MET EIGENWIJZE GULP

Nepkoordje:

Voor het nepkoordje gebruikte ik 4 katoendraden van +- 1,50 meter en een haaknaald 5 mm. Begin op 10 cm met lossen en ga door tot je bijna bij het eind bent en maak dan een knoop. Voor een heel koord in de heupband heb je heel wat draad nodig, daarom werd het een nepkoordje. En ik vond het nog leuk staan ook!

Veel plezier met het patroon! Laat je het ons ook even weten, als je een #sumsail hebt gemaakt?

Vergelijkbare berichten

24 reacties

  1. Ingrid schreef:

    Wat een super leuk model …ga er snel aan beginnen ?❤

  2. Super bedankt voor dit geweldige patroontje. Komt het patroon ook nog in grotere maten?

    Dat zou helemaal perfect zijn??

    Ik wil je wel helpen testen????

  3. Astrid schreef:

    Hoi, echt een heel leuk broekje…Ik ben het op de stof aan het leggen, maar twijfel een beetje ivm met het missen van een recht van draad lijn…Nu heb ik de rechte lijnen aangehouden van de zijpanden, maar ben er niet gerust op. Graag hoor ik of het klopt. Groetjes

    1. Dag Astrid, zorg dat de onderkant recht op de stof ligt (de zoom van het broekje) dan komt het helemaal goed.

  4. Ellen Pennings schreef:

    Graag zo ik willen weten waar u het leuke zwart wit

    1. op de stoffenbeurs. Het is een ongelijke blok. Misschien vast wel ergens te vinden. Het is een vrij dikke jersey.

  5. lony cox schreef:

    Heel leuk patroontje. ben er blij mee. Hartelijk dank voor het delen.

  6. Elga de Jonge schreef:

    De zijnaden van de subsail maat 86-92 verschillen 1 cm. Hoe kan ik dat corrigeren?

  7. Komt het broekje nog in kleine maten? Het is een geweldig leuk broekje, maar maat 86 is nog te groot voor onze kleinzoon. Ben op zoek naar maat 68.?

  8. Super leuk patroon echt iets wat ik zocht voor onze jongens.
    Nu probeer ik het patroon op elkaar te leggen. Bij de voorkant lukt dit goed door de + op elkaar te leggen echter lukt dit niet goed bij de achterkant. Op het bovenste blad(blz.5)staat alleen heel hoog de + op het middelste blad ook maar als ik die op elkaar leg . Het derde (blz.7) blad van de achterkant is dan wel weer goed op blad 2 van de achterkant te leggen.
    Dus hoe kan ik pagina 5 het beste op 6 leggen? Als ik hem boven aan tegen elkaar leg lijkt hij redelijk goed te kloppen alleen is de paarse lijn dan niet helemaal goed.

    1. Ja dat klopt. We zagen nu de fout pas. Het klopt inderdaad dat de plusjes van de achterkant niet goed zijn! We gaan het aanpassen. Misschien lukt het door het schuiven toch goed op elkaar te krijgen. Je moet waarschijnlijk iets verder schuiven om de lijnen goed op elkaar te krijgen

  9. Geweldig patroon, onze kleinzoon is helemaal blij met de broekjes die oma heeft gemaakt. Oma had nog stof over dus mijn schoonzoon zegt ik wil wel de zelfde broek. Dus hoppa nu voor mijn schoonzoon aan de gang.
    Dank je wel voor dit leuke patroon.

    Liefs, Liberta

  10. Super leuk patroon! Bedankt ook voor de instructie-video! Erg handig!
    Het broekje dat ik gemaakt heb, staat op mijn instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *