·

Bikerhack in rok maken! Beginner? Jij kan dit ook!

Mijn moeder maakte een toffe rok met ribbels aan de zijkant. We waren natuurlijk erg benieuwd hoe ze dat gedaan had! Met deze tutorial kan iedereen deze strakke rok maken! Zelfs het patroon van de rok tekenen kun je zelf! Onderaan dit artikel lees je hoe je de bikerhack aan in de rok kan maken!

bikerhack rok

Wat heb je nodig?

  • Rekbare stof (scuba)
  • vlieseline
  • elastiek/ Rits (optioneel)
  • garen
  • spelden
  • patroonpapier
  • schaar
  • naaimachine

Zelf het patroon tekenen

Je neemt de lengte van de rok; de helft van de taillewijdte; helft van de heupwijdte en de lengte van de taille naar de heup! Dit teken je op een groot stuk papier. Knip op 3 cm afstand van de bovenkant, het papier door en dit is de tailleband die aan de rok vast komt.

klik hier! Voor het uitlegfilmpje: het tekenen van het patroon

patroon rok tekenen

De helft van het patroon is de achterkant en deze knip je twee keer. Bij rekbare stof hoef je geen naadwaarde te nemen als je de delen uit gaat knippen. Ben je bang dat de rok te strak wordt.. Neem dan wel 1 cm naadwaarde, zodat je hem altijd nog in kan nemen.

Lees eerst verder als je een bickerhack wil toevoegen!

Speld de achterkant aan elkaar en naai dit vast. Scubastof heeft als voordeel dat je dit niet hoeft af te werken. Vervolgens maak je de zijkant van de rok vast. En als laatste naai je de zijkanten van de tailleband dicht en naai je deze aan de bovenkant van de rok. Je kan er voor kiezen om hier elastiek achter te zetten, zodat de rok mooi blijft zitten.

Bikerhack aanbrengen in patroon!

Door de hack in het patroon te tekenen weet je precies wat je nodig hebt aan stof. Vouw het patroon in 4 stukken en zet een lijn waar je de rok doorknipt aan de linker en rechterkant. Teken aan de zijkant waar de ribbels komen en knip deze vervolgens los. Leg deze 0,5 cm uit elkaar en zo zie je precies hoeveel stof je nodig hebt voor het pand waar de ribbels komen. Je kan het eventueel weer overtrekken op papier, zodat het 1 geheel is. Dit is makkelijker met het uitknippen op de stof.

Doe dit ook met de andere kant.

patroon bikerhack

Teken met een verdwijnstift op de stof waar de ribbels komen en naai deze er eerst in. Gebruik bij rekbare stof wel vlieseline erachter, zodat de stof mooi op zijn plek blijft. Naai daarna de zijpanden met ribbels aan het voorpand van de rok en stik deze daarna door.

Klik hier voor het filmpje van de bikerhack

rok bikerhack

Je krijgt dan het effect zoals je hierboven ziet. Super gaaf toch? Meer leuke DIY tutorials lezen? Kijk dan eens hier!

Wil je ook geen DIY projecten missen?
Volg ons dan via Instagram of Facebook!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *