·

Zelf een haarstrikje maken, voor aan hoofdband? DIY Blog!

Restjes opmaken? Of een leuk haarstrikje maken voor aan een hoofdband of elastiek? Voor Urkerdag was onze moeder bezig met klederdrachtstoffen en we wilden graag iets met de restjes doen! Toen ontstond het idee voor deze leuke haarstrikjes! Deze haarstrikjes maak je heel makkelijk zelf. Het patroon vind je hieronder!

Wat is Urkerdag?

Jaarlijks vieren we op de dag voor Pinksteren, Urkerdag. Tijdens deze dag gaan veel Urkers in Klederdracht. Als liefhebber van klederdracht is het zeker genieten. Ook worden er op deze dag verschillende activiteiten voor de Urkers opgezet. Je kan dan genieten van verschillende ambachten, bandjes, mensen in klederdracht en nog veel meer.

Klederdracht

Niet iedereen gaat in klederdracht met deze speciale dag voor ons als Urkers. Vooral als het warm is, is het voor die kleintjes niet erg fijn. Daarvoor hebben ze de “Urkerjurkjes” al bedacht. Die worden aangetrokken en dicht geritst, lekker makkelijk! Hadden we dat vroeger maar.. Ook op de ‘Hulle of kapertje’ zijn allerlei varianten. Van gehaakt tot aan leuke haarband; je ziet het die dag allemaal!

En daarom bedacht ik een leuk haarbandje met een Urker stofje. Echt iets voor de allerkleinsten. Simpel, maar toch erg lief en echt iets van Urk. Ik maakte strikjes van de “boezelstof”, deze boezel werd gedragen tijdens een gewone werkdag. En… Ik heb het patroon ook nog eens digitaal voor jullie gemaakt!!  Is dat niet leuk voor de doe-het-zelvers?!

Je kunt het patroon hier vinden! Je kunt natuurlijk ook andere leuke restjes stof gebruiken!

Stappenplan:

Knip het haarstrikje 2 keer uit en leg de stukjes stof met de goede kanten op elkaar. Daarna naai je ze aan elkaar vast en laat je een klein stukje open. Keer de stof via het gaatje om en stik het door. Knoop ze daarna vast aan het haarband elastiek.

Meer leuke ideeën met restjes stof? Kijk dan eens hier! Of nog een leuk haarbandje maken? Bij het Eva patroon zit een super leuke haarband!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *