·

Een baby kamer in het mintgroen: Kamertje van Gerian!

Deze keer de baby kamer in het mintgroen van onze dreumes, Gerian! Omdat we van beide niet wisten wat het zou worden, heb ik de babykamer ingericht in een mooie, mintgroene kleur. Ik hou van een romantische stijl met lichte kleuren.

Alleen na een twee jaar vind ik de baby kamer in het mintgroen te zoet worden. Onze kleine jongen groeit als kool en het kamertje heeft eigenlijk een update nodig. Misschien dat ik over een paar maanden het kamertje wat stoerder ga maken. Nu eerst nog maar genieten van het mooie babykamertje waar ik verliefd op werd.

 

Aankleding| De aankleding van de babykamer heeft mijn moeder destijds voor Peter gemaakt. Het was nog zo mooi dat ik het ook voor Gerian gebruikte. Bij beide wilden we het geslacht niet weten. Dus richtte ik het babykamertje in, zodat ik het voor een jongen en meisje kon gebruiken.

 

Muurtekening| Het kamertje was dus zo klaar, omdat we alles al hadden. Maar ik wilde iets doen met de muur.. Maar ja die was net geverfd en alles was zo mooi licht. Ik probeerde met Action verf eerst naast de deur een tekening te maken en die vond ik wel aardig goed gelukt. Hierna begon ik in het groot! Best spannend, maar ik had zoiets:

“Ik kan altijd de muur weer verven als het mislukt”

Eerst tekende ik het met potlood op de muur. Daarna deed ik de grove lijnen en toen heb ik alles geverfd.

 

De gehele muur is wit, maar moeilijk op de foto te zetten.

“Voor iemand die nog nooit geen tekening op een muur had gemaakt, was ik best trots op mezelf :D”

Commode| Ooh.. wat was het moeilijk om een commode in het mintgroen te vinden. Ik wilde graag een grote commode waar ook wat mandjes op konden staan. Dat was een flinke zoektocht, totdat ik er één had gevonden. Maar die was donkerbruin, dus verfde ik de commode mintgroen. Tja.. en de knopjes waren ook bruin! Maar bij de Xenos vond ik deze romantische deurknoppen. Ik vond ze zo leuk, dat ik ze op de commode zette.

 

Handgemaakt| Ik hou ervan om creatief bezig te zijn. En toen ik van Peter zwanger was had ik daar ook ruim de tijd voor. Om het gordijn op te hangen had mijn moeder linten gemaakt van de stof van het hemeltje. Maar ik miste nog iets en zocht op internet voor inspiratie.

Ik maakte met de stof van het gordijn een bloem. Ik knipte blaadjes uit en plakte op elkaar. Het was wel een werk, maar het resultaat mocht er zijn!

De uiteinde van de blaadjes zijn allemaal per stuk met de hand “gebrand”, dit gaf een heel mooi effect.

mintgroen babykamer

 

Voor aan de kasten haakte ik vogeltjes. En van de stof maakte ik vleugeltjes.

 

Hemeltje| Ik had het hemeltje al weer even opgeruimd. Deze stond eerst aan de achterkant van het ledikantje, maar toen bedacht ik dat hij ook zo kon staan. Ik werd weer verliefd op het kamertje.

 

Nu ga ik maar goed nadenken wat ik ga aanpakken om de baby kamer van mintgroen een update te geven naar een “dreumes” kamer!

babykamer

Meer lezen? Je kan ons volgen via  Instagram of Facebook! 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *