Creatief met kinderen,  DIY,  Persoonlijk

Quality time met je kind: pimp samen een rolgordijn!

Quality time met de kinderen. Iets wat best belangrijk is, maar we misschien te weinig tijd voor nemen. Natuurlijk plan je uitjes met je gezin, maar de kleine momenten kunnen ook van onschatbare waarde zijn! Samen spelen of even knutselen aan de keukentafel, kinderen vinden het geweldig als je meedoet.

Daarom had ik me voorgenomen om in ieder geval elke donderdagmiddag een voorleesmoment te doen na schooltijd met thee en koekjes. Door zwemles viel deze qualitytime met de kids in het water. Op een gegeven moment begon ik het wel te missen!

Dus werd het weer tijd om een moment van onschatbare waarde te maken met elkaar! Samen iets op pimpen vinden ze helemaal geweldig! Vooral als dat ook nog eens een prominente plek in huis krijgt!

Vorig jaar hebben we de jongenskamer omgetoverd tot een echte boysroom in legerstijl! We hebben vooral gewerkt met groen en grijs tinten. De ene muur geverfd en de andere muur hebben we met stickers en decoratie opgeleukt. De gordijnen hebben camouflagekleuren die helemaal bij de inrichting van de kamer passen. Het leukste was dat de jongens mochten beslissen wat we met hun kamer gingen doen. Al zijn ze jong, ze weten heel goed wat ze willen! Daarom lieten we ze meedenken, zodat het echt hun kamertje werd!

Pimp een rolgordijn!

Om de slaapkamer goed te verduisteren hadden we het rolgordijn laten hangen. En die kon wel een update gebruiken vonden ook de jongens! Dus daar werd het idee geboren om het rolgordijn een flinke update te geven in de stijl van hun kamer! Ook nog eens super handig om vlekken die niet meer weg zijn te krijgen te verbergen! Vind hier de juiste rolgordijnen op maat! Een rolgordijn kun je op verschillende manieren pimpen! Met stickers of met verf. Wij kozen ervoor sjablonen op het rolgordijn te tamponeren met verf. Weg met de vlekken en het staat ook nog eens super leuk!

tamponeren
Wat heb je nodig:
  • Verf
  • Schaar
  • Oude spons
  • Karton
  • Tape/plakband
  • Een pen of stift
  • rolgordijn

Maak eerst het sjabloon van een stuk karton. Wij kozen voor camouflage vlekken, omdat dit makkelijk te maken is. Plus dat het ook makkelijk te tamponeren is voor de kinderen. Ik tekende de vlek op het karton, maakte daarna een sneetje in het midden en knipte het vervolgens uit.

sjablonen maken

Maar je kan natuurlijk ook kiezen voor harten, een simpel vliegtuigje, ster , bloemen de ideeën zijn eindeloos.

Rolgordijn pimpen

Het rolgordijn is makkelijk los te klikken. Aan de ene kant trek je het even naar buiten en klik je het er zo tussen uit. Leg het stuk op een schone tafel dat je verven wilt. Plak het sjabloon stevig vast met tape of plakband zodat het niet kan schuiven.

Knip een spons in kleine stukken die je nog wel kan vasthouden. Doe hier een beetje verf op en tamponeer het sjabloon. Hou je van licht, gebruik dan weinig verf. Hou je van een dicht sjabloon, ga er dan een paar keer overheen, maar zorg ervoor dat het sjabloon goed blijft zitten.

Laat het verf goed drogen en voila! Een uniek rolgordijn en een waardevol moment samen met je kind!

pimp een rolgordijn

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *