zindelijkheid gratis poster
free printables,  Lifestyle,  Ouderschap,  Persoonlijk

Gratis poster: Zindelijk maken peuter! Succes gegarandeerd!

Hatsikidéé… Onze peuter plast en poept netjes op de wc. Zindelijk maken ging best wel snel!  Maar sinds een paar weken heeft hij plotseling weer veel ongelukjes... Ik bedacht hier iets op!

Een beloningskaart: Hatsikidéé, plassen en poepen doen we op de wc! Het liefst zo groot mogelijk! Als je de mogelijkheid hebt, print de beloningskaart uit op A3 papier!

In het begin vond onze peuter poepen heel eng op de wc en kennelijk vinden veel peuters dat.. Ik schakelde Google als mijn expert in rondom dit probleem en ging aan de slag met alle tips en tricks. Nou 1 ding ben ik achter gekomen.. Of ze doen het op de wc of… ze zijn er gewoon nog niet klaar voor.  In de woonkamer stond op een vaste plek een potje en ik had een verkleiner voor op de wc. Maar het ging heel moeizaam!

” Ik begrijp nu waarom sommige moeders trots de eerste, grote boodschap ‘in wc’ delen via whatssapp”

In het begin kon ik op mijn kop gaan staan, want onze peuter plaste en poepte rustig in zijn onderbroek. Elke keer zei ik: “Op vakantie kun je geen pamper meer om hoor!” Maar dit was niet bewust! Wij gingen bijna op vakantie en ik wilde hem toch echt schoon krijgen. Maar nee hoor…Dus hij kreeg tijdens de lange reis naar Kroatië een pamperbroekje om. Tijdens de reis zei hij plotseling: “Buik au..” Hij had dus de hele tijd zijn plas opgehouden!! Trotse moeder was ik… Vanaf toen was hij SCHOON!

6 tips om je kind zindelijk te krijgen vind je hier!

De zindelijkheidsposter

Het fijne aan de poster is dat kinderen zien wat er gebeurt. Voor je kind maak je het een stuk duidelijker! Met de zindelijkheidsposter kun je wc’s laten inkleuren als het goed gaat en een beloning geven bij zoveel goed ingekleurde wc’s.. Stel het doel niet te hoog, omdat het voor het kind al lastig genoeg is om gelijk het knopje te moeten omdraaien. Wij willen vaak veel te snel.

Meer gratis posters? Neem hier eens een kijkje!

Speciaal voor alle moeders die bezig zijn met ‘plassen en poepen op het potje of de wc’ of dit moeten herhalen, maakte ik deze kaart. Ook nog eens leuk om op te hangen. Je kan kiezen om stickers te plakken of de wc in te laten inkleuren.

 

zindelijk maken

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *