zindelijkheid gratis poster
free printables,  Lifestyle,  Ouderschap,  Persoonlijk

Free poster: Zindelijk maken peuter! Succes gegarandeerd!

Hatsikidéé… Mijn peuter plast en poept netjes op de wc. Zindelijk maken ging best wel snel!  Maar sinds een paar weken heeft hij plotseling weer veel ongelukjes... Ik bedacht hier iets op!

Midden in de nacht schoot ik wakker met het idee.. Hatsikidéé, plassen en poepen doen we op de wc! Het liefst zo groot mogelijk! Een beloningskaart voor: naar de wc gaan.

Plas en Poep poster download hier: https://www.dropbox.com/s/prto5jlgapozdfh/Poep-en-plas-kaart.pdf?dl=0

 

In het begin vond onze peuter poepen heel eng op de wc en kennelijk vinden veel peuters dat.. Ik schakelde google als mijn expert in rondom dit probleem en ging aan de slag met alle tips en trucks. Nou 1 ding ben ik achter gekomen.. Of ze doen het op de wc of… ze zijn er gewoon nog niet klaar voor.  In de woonkamer stond op een vaste plek een potje en ik had een verkleiner voor op e wc. Maar het was heel moeilijk…

” Ik begrijp nu waarom sommige moeders trots de eerste, grote boodschap ‘in wc’ delen via whatssapp”

In het begin kon ik op mijn kop gaan staan, maar onze peuter plaste en poepte rustig in zijn onderbroek. Elke keer zei ik: “Op vakantie kun je geen pamper meer om hoor!” Maar dit was niet bewust, want ik had allang de strijdbijl neergelegd. Wij gingen bijna op vakantie en ik wilde hem toch echt schoon krijgen. Maar nee hoor…Dus hij kreeg tijdens de lange reis naar Kroatië een pamperbroekje om. Tijdens de reis zei hij plotseling: “Buik au..” Hij had dus de hele tijd zijn plas opgehouden!! Trotse moeder was ik… Vanaf toen was hij SCHOON!

Hoe we het bij onze tweede hebben aangepakt kun je hier lezen!

Hij is nu vanaf de zomervakantie schoon, maar sinds vorige week had hij weer natte onderbroeken. Dit was alleen thuis.. Het zindelijk maken leek wel opnieuw te beginnen! Als hij lekker aan het spelen was, hoefde hij zogenaamd niet. En als ik dan even later met hem naar de wc ging, was hij nat. “Niette grote jongen”, zegt hij dan… Dan moet ik wel hard lachen. 

Meer gratis posters? Neem hier eens een kijkje!

Speciaal voor alle moeders die bezig zijn met ‘plassen en poepen op het potje of de wc’ of dit moeten herhalen, maakte ik deze kaart. Ook nog eens leuk om op te hangen. Je kan kiezen om stickers te plakken of de wc in te laten inkleuren.

 

 

zindelijk maken

Volg ons via Insta voor meer!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *