· ·

V Dress, een prachtige jurk om zelf te maken.

Ben je op zoek naar een mooi patroon voor een jurk met een ronde onderkant? Heb je maatje s/m of l? Dan is dit patroon precies wat voor jou!

De jurk bestaat uit een ronde onderkant en iets langere achterkant. Als beginner zou ik de jurk maken met begeleiding, maar meer om de hals en de afwerking. Voor de rest is het een makkelijke jurk! Bij het patroon moet zelf nog een halsbeleg getekend worden, omdat de één net iets meer eraf naait dan de ander. Je kunt de hals ook op een andere manier afwerken.

Nooit verwacht dat er zo’n mooie jurk onder de naaimachine vandaan zou komen!

Ik heb maatje m/l en bestelde 1,5 meter van deze prachtige stof. Ik heb de jurk niet gevoerd, maar dat zou ik de volgende keer wel doen! Er zit geen hele lange mouw in de jurk. Als je dat toch graag wil, dan zou je beter 2 meter kunnen nemen. Dan zou je er ook een mooie ceintuur bij kunnen maken.

Ik maak eigenlijk altijd iets voor de kinderen, zoals ik de vorige keer deze leuke truien voor ze maakte. Nooit verwacht dat er zo’n mooie jurk onder de naaimachine vandaan zou komen!

v dress

Denk eraan om de pas twee keer te knippen. Die staat boven niet op de foto! Let wel op dat de achterkant iets langer als de voorkant wordt.

v dress

Op de plek van de pijlen (dit is het grootste deel van de achterkant) komen twee plooien. Aan de voorkant komen ook plooien bij de schouders, dit staat in het patroon van de V Dress aangegeven.

Let op! In het patroon staat bij de pas een plooi! Daar moet je GEEN plooi maken, maar daar komt de plooi van de achterkant!

 v dress

Naai eerst de pas in elkaar en zet daarna de plooien in het achterste deel. Naai dan de pas aan de achterkant met de plooien. Vervolgens maak je plooien in de voorkant en zet je de schouders aan elkaar. Werk eerst de pas en schouders goed af!

Dan komt de mouw! Speld deze aan de schouders en naai het dicht. Werk ook weer deze delen goed af! Je kunt kiezen om de naden te locken of zigzaggen.

Download hier het patroon van de achterkant

Download hier het patroon voor de voorkant met mouw

v dress

De hals kun je op je eigen manier afwerken. Je kan er een halsbeleg tegenaan zetten, maar tegenwoordig zie je ook vaak een breed elastiek of biaisband.

Je kan dit patroon heel makkelijk aanpassen, door er een ronde hals van te maken. Of i.p.v. twee plooien, het gedeelte te rimplen!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *