· · ·

Dat is pech… Speen is weg! Gratis Freebie!

Een speen.. Op Urk genaamd “nune”..
Een ding die je altijd kwijt bent
Vol met bacteriën zit
en dan ook nog eens slecht is voor het gebit

Maar een geweldige uitvinding! Toen de oudste net geboren was, huilde hij veel. We hadden van tevoren besloten om het zonder speen te proberen! Maar na 3 slapeloze nachten en een rothumeur, gebeurde het toch.. Ik drukte een speen in zijn mond.. Deze speentjes zijn trouwens geweldig! Die geven licht in het donker! In het donker wel zo makkelijk.

Ook bij de tweede wilden we het zonder proberen, want tja.. als je er eenmaal aan begint kom je er zomaar niet vanaf! Het lijkt wel een verslaving. De oudste loopt het liefst de hele dag met dat ding en beertje. Maar ook bij tweede lukte het ons niet..

speen

Onze oudste is nu 3,5 en verslaafd aan zijn speen. Ik heb al een paar keer verteld dat hij een grote jongen is en zonder moet slapen. Hij heeft hem zelfs een keer weggegooid, maar toen wilde hij niet slapen. En ja, we hebben doorgezet, maar hij pakte rustig de volgende dag de speen van de kleine. Hij is een jongen die een stukje voorbereiding nodig heeft om hem ergens bewust van te maken. Daarna gaan dingen pas lukken.

We hebben de afspraak om de speen onder zijn kussen te leggen als hij wakker wordt. Dit doe ik ook bij de kleine man.

Als ik hem kwijt ben, hoor ik in gedachten mijn moeder zeggen; ‘Zie je wel! Dat ding moet je in hun bedje bewaren’.  Oh wat ben ik dan weer laks geweest.. Want eerlijk gezegd, soms als ze drammerig of vervelend zijn, dan lopen ze al gauw met een speen.

Laatst was ik er helemaal klaar mee.. Hij was weg.. Foetsie…En de kleine man ging niet slapen. Hij was die morgen erg vervelend, dus ik had hem zijn speentje gegeven. Maar die had hij weer tussen het speelgoed gegooid. Overal begon ik te zoeken. Ik wist zeker dat er ook nog 1 in zijn ledikant lag. Maar als je snel aan het zoeken bent en heel graag even ‘eigen tijd’ wil…  Helaas hij was natuurlijk nergens te vinden!! Ik kon naar de Kruidvat.

Toen ik de kleine man ‘met zijn nieuwe speentje’ weer in zijn ledikantje neerlegde, lag daar EEN SPEEN! ja ik had er gewoon overheen gekeken!

Vanaf nu gaat de regel in: alleen een speen in bed!

Bij onze oudste wil ik stoppen met de speen! Hij is vaak verkouden en hij is moeilijk te verstaan. Dit alles hoeft natuurlijk niet alleen aan zijn speen te liggen. Maar dit heeft er wel deels mee te maken.  Ik wil proberen om na 15 dagen de speen weg te doen. Natuurlijk met een stukje voorbereiding. Daarom maakte ik voor hem een poster. Elke dag besteden we een half uurtje tijd aan verschillende activiteiten die te maken hebben met het afscheid nemen van de speen. Daarna mag hij een sticker plakken op de spenenposter. Na de 15 speentjes, moet hij de speen wegdoen. Hoe? Dat wordt nog een avontuur!

Download hier de spenenkaart!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *