·

Naar de grote school

Het is toch echt zover… Onze oudste gaat naar de Grote School! Wat gaat de tijd toch hard! Hij vindt het helemaal geweldig, maar heeft wel wat moeite met alle veranderingen. Zelf moet ik ook even wennen.

Vanmiddag trok ik namelijk een kastje open.. Nee hé! Fruit op, geen koekje thuis, wat moet hij nu meenemen naar school? Zo ook met een afspraak! “Ja hoor”, roep ik door de telefoon. Ik leg neer en plots schiet me te binnen dat onze kleuter dan net uit school zou komen. Niet handig!

Ritme

En ja hoor! Vanaf nu komt er toch echt geheel ritme in het hele systeem. Want waar ik voorheen zo makkelijk was, moet ik nu toch echt wel even nadenken. Zo laat naar school, zo laat van school.. Zo laat eten, zo laat en ga zo maar door. Zou ik ook tijd over houden?

Veranderingen

Verjaardag, kleuter worden, naar de grote school gaan. Het brengt allerlei veranderingen met zich mee. Daarom maakte ik een aftelkalender. Een aftelkalender van een week (deze vind je hier).

Waarom een aftelkalender?

Deze aftelkalenders geven een stukje overzicht en rust in de chaos. De aftelkalender van een week kun je inknippen, zodat ze de kaartjes eraf kunnen trekken. Ook hebben we de aftelkalenders bewust zwart/wit gehouden, zodat je kind deze nog kan inkleuren.

Hang de aftelkalender op een zichtbare plek en wijs ze er dagelijks even op. Dan kunnen ze er namelijk langzaam naar toe groeien.

.naar de basisschool

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *