·

De nieuwe Sumsail in de maten 122 t/m 152

De Sumsail is een mooi, aangesloten, korte broek in Sailorstyle. Ik werd helemaal enthousiast toen er testers waren voor de grotere maten van het patroon. Het patroon is vanaf nu helemaal gratis te downloaden.

sumsail

We maakten eerder de maten 86 t/m 116, maar er waren zoveel leuke reacties op gekomen, dat we ook graag de andere maten beschikbaar wilden maken voor jullie!

De Sumsail is echt een fijn broekje voor kinderen, omdat het zo mooi aansluit! Het heeft door de vierkante gulp met knopen een soort van Sailor look en daardoor zeer geschikt voor de heerlijke, luchtige zomerdagen.

Let op! De maten van de band zijn inclusief naadwaarde. De rest is exclusief! Dus zelf nog toe voegen aan het patroon.

nepgulp naaien

Uitleg vierkante gulp

Leg het broekje binnenstebuiten. Voor een jongen sla je de gulp links (voor een meisje naar rechts) naar binnen. Dit speld je goed vast en aan de buitenkant of binnenkant naai je de siergulp dan dicht. (zie de groene lijn op de foto). Daarna kun je ervoor kiezen om er 3 leuke knoopjes op te naaien. Dit maakt het broekje echt af!

Testers

De patronen zijn getest door: Imke van Miels5 en Corneli van Making Memories

Imke maakte met een leuk, groen stofje deze keileuke, sumsail broek! Het shirt heeft ze ook helemaal zelfgemaakt en een dikke aanrader om haar te volgen via Insta! Ze heeft de broek getest bij haar zoons:

Draagmaat 134/140 met taille 57cm en heup 69cm.

Draagmaat 146/152 met taille 62cm en heup 78cm .

Haar oudste zoon past ook in de 146/152 maar die maakt ze zonder naadwaarde toe te voegen, omdat die wel wat smaller is op de heup ; taille 60cm en heup 72 cm .

Corneli maakte een toffe meisjes versie van de Sumsail! Daarnaast voegde ze er een leuke rufflehack aan toe, die ze nog met ons heeft gedeeld! Volg tip dus! Kijk eens hoe gaaf het broekje is uitgevallen! Draagmaat 122-128, taillewijdte 57 cm en heupwijdte 65 cm.

Wil je niets missen en onze avonturen met de naaimachina volgen? Check onze Insta of Facebook

Vergelijkbare berichten

5 reacties

  1. Suzanne schreef:

    Hoi hoi. Wat een ontzettend leuk patroon. Staat er ergens ook een matentabel? Ik heb grote kids, maar erg smal dus meestal moet ik een andere lengte hebben dan breedte, maar ik ben nog maar een beginner wat dat betreft. Wil hem heel graag gaan maken ?

    1. Dag Suzanne,
      Dat vond ik nog best lastig om te bepalen. Ik zal de blog aanpassen zodat je ziet welke maten de testers hebben gebruikt voor hun kinderen. Misschien heb je daar wat aan?

  2. Wow zeg, hoe geweldig dat je dit prachtig patroontje gratis beschikbaar stelt. Dank je wel. Ik ga deze dadelijk bovenaan de naailijst zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *