· ·

De Sumsail! Gratis naaipatroon korte broek voor jongens en meisjes

De Sumsail is vernieuwd! We hebben vanaf nu de Sumsail tot maat 170 gemaakt en wie weet komen er nog meer maten bij! De Sumsail is een heerlijke korte broek voor de zomer en is kenmerkend door de vierkante gulp en wat langere pijpen. Natuurlijk kun je dit heel makkelijk aanpassen en stijlen naar eigen wens!

De Sumsail is er ook in kleine maatjes! Deze kun je hier vinden. De grotere maten vind je hieronder.

Het ontstaan van deze leuke broek!

Eerst even een stukje voorgeschiedenis, want de Sumsail wordt nu steeds populairder. De Sumsail is ontstaan naar het idee van een surfbroek.. Een surfbroek valt iets langer en ruimer. De broek heeft een eigenwijze, vierkante gulp, waarop je 3 knopen kan toevoegen voor een heel leuk effect. De broek viel eerst iets ruimer, maar we moeten met de mode meegaan en dat doen we met dit leuke patroon ook. Daarom hebben we de gulp iets minder lang gemaakt, maar ook de broek meer aansluitend. Naai je de broek voor een meisje, dan kun je hem gerust zonder naadwaarde knippen. Omdat bij meisje de broek vaak strakker en korter valt.

Helaas gaat er in een projector bestand teveel tijd zitten en we hopen deze later ook toe te voegen. Maar de A0 kun je hieronder wel vinden.

Belangrijke informatie!

We hebben een vernieuwd stappenplan gemaakt! Hiermee hopen we ook dat de beginnende naai(st)er deze leuke en zomerse broek kan maken. Je kunt natuurlijk ook de Sumsail maken zonder zakken! De zakken geven in deze maat een leuke toevoeging, maar als je dat nog niet ziet zitten.. laat ze dan lekker weg en begin met de makkelijke versie. Deze versie kun je aan het eind vinden.

In dit stappenplan staat een link naar een instructiefilmpje met die wordt uitgelegd met het oude patroon. Het patroon alleen is in een moderner jasje gestoken, het instructie filmpje kun je gewoon volgen 🙂

In dit patroon is veel liefde gestopt en daarom vinden we het ook heel erg leuk als je ons tagt op social media of de #sumsail gebruikt. Daarnaast willen we ook graag weten of er verbeter punten zijn die we kunnen meenemen. Het patroon is gemaakt naar de matentabel, maar het kan zijn dat de maten er niet in staan. Neem dan de ‘gewone maat’ waar het kind in zit.

Sumsail

Het kan ook zijn dat de Sumsail tegenvalt.. Let wel op dat de broek is gemaakt voor rekbare stof met een minimale rek van 5%… Sommige stoffen vallen wat steviger, waardoor het tailleband niet past. We raden daarom aan om altijd na te meten of de tailleband pas te knippen als de broek bijna af is!

Omdat we het patroon hebben aangepast en het model passend valt… raden we aan om deze broek niet te maken met stof die geen rek heeft. Als je dit wel wil doen, knip dan de broek ruimer en als je de broek in elkaar hebt gezet, meet dan de broek en knip daarna de tailleband op maat. De tailleband is namelijk in dit patroon smaller, want deze zet je er uitgerekt op.

Wat heb je nodig?

Hoe maak je de Sumsail?

Als je ons vernieuwde stappenplan volgt komt het helemaal goed! We hebben daarnaast ook een filmpje gemaakt van een net even andere broek. Je kunt het patroon dus op verschillende manieren gebruiken. Wil je eens een andere Sumsail maken. Hieronder kun je een filmpje zien van de korte broek met met 2 verschillende kleuren stof en zonder zakken. De zoom staat niet op het filmpje. Deze is gedaan met plakzoom.

Er is ook een leuke versie gemaakt met ruffles voor meiden! Dus zoek je een korte broek, maar dan voor meisjes! Dan kun dit patroon gerust maken. De beschrijving van deze korte broek is hier te vinden!

Veel naaiplezier!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *