·

Recycle DIY: van een lange spijkerbroek, een rok maken!

Een rok maken van een oude spijkerbroek?! In deze blog vertellen we dat!

Er lag al een tijdje een zak met oude kleren klaar voor de textielcontainer. Maar omdat die elke keer vol of afgesloten was, liet ik de zak maar op zolder staan. Alleen toen kwam ik een toffe recycle DIY tegen op Pinterest en moest ik die uitproberen. Ik trok de zak open op zoek naar een geschikte spijkerbroek en ging aan de slag!

Bron: Pinterest

Recyclen is ook nog eens veel beter voor het milieu, dus ben je ook nog goed bezig!

spijkerbroek recyclen

Van deze spijkerbroek maakte ik een rok. Het leek in de eerste instantie erg simpel, maar toen ik bezig was liep ik toch wel tegen een aantal dingen aan.

Ik knipte de broek los, maar om de stof mooi te houden, kun je de broek beter proberen uit te tornen. Dit betekent dat je de draden van de naden losmaakt met een tornmesje.

Met de overige stof die ik over hield van de broekspijpen knipte ik een stuk uit voor in het midden. De rok loopt iets rond en dat komt doordat het een hele strak broek was. Ik moest het middenstuk zo opvullen dat ik de broek nu als rok kon dragen. Als je het niet erg vindt dat de rok erg strak zit, kun je hier wel een skinny model voor gebruiken. Anders zou ik toch voor een iets wijdere broek kiezen als je die natuurlijk hebt.

Het is wel een hele toffe DIY!

Ik naaide de naden van de oude broek vast aan het middenstuk en stikte dit later door met de kleur garen van de broek.

Je kan HIER de tutorial bekijken van deze DIY!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *