· ·

Kniestukken maken in een broek! Zo doe je dat!

Kniestukken maken in een broek kan op verschillende manieren. Met of zonder het gebruik van een naaimachine. Veel of weinig werk.. Net wat jij leuk vindt! Maar bij veel jonge kinderen gaan de knieën van de broek snel stuk.

BabyBaby

Onze jongste komt bijna dagelijks met kapotte knieën thuis.. Of je nu dure broeken koopt of goedkope, het maakt helemaal niets uit. Kinderen mogen graag spelen of vinden het de normaalste zaak om op hun knieën een glijbaan af te gaan.

Voor mij is het elke keer een uitdaging bij het maken van een broek! Ik voeg tegenwoordig bij elke broek nu kniestukken toe. Dan weet ik in ieder geval dat de de broek langer meegaat. De afgelopen tijd heb ik dat op verschillende manieren gedaan.

We houden ervan als ze lekker buitenspelen en daarom maak ik in alle broeken, extra kniestukken.

Verschillende technieken voor kniestukken

Er zijn tegenwoordig hele leuke manieren om kniestukken toe te voegen! Kun je nog niet naaien of heb je geen naaimachine, maar wil je toch kniestukken toevoegen? Dat kun je doen met een leuke strijkapplicatie doen of strijkbare kniestukken. Het leuke aan kniestukken is dat het de broek ook gelijk opleukt. Door de jaren heen heb ik verschillende technieken gebruikt bij het maken.

Ribbels maken in kniestukken

Tegenwoordig zie je bij de kniedelen ribbels, in plaats van dat het deel is doorgestikt, zijn er ribbels gemaakt. Hoe kun je dat doen? Voordat je een broek in elkaar zet, knip je twee kniestukken. Je meet bij het kind op, waar ongeveer het kniedeel komt.

In ons leuke Aiden patroon kun je precies zien waar het kniedeel komt! Daarna knip je het kniedeel uit, maar let op! Deze maak je dubbel zo lang!

Zie het filmpje hieronder! Je kunt deze hack ook toevoegen aan een rok. Dat leggen we hier uit!

Doorgestikte kniedelen

Naast de ribbels zie je ook vaak de doorgestikte kniedelen. Hiervoor neem je het kniestuk dubbel en trek je met een liniaal lijntjes over de stof. Als je geen verdwijnstift hebt, doe je dit aan de achterkant van de stof. Je naait voordat je het kniestuk in de broek zet eerst de de lijnen in de stof. Daarna naai je de kniedelen tussen de stof. Dit vind ik persoonlijker makkelijker naaien.

Bij de linker broek heb ik de stof dubbel gebruikt en doorgestikt. Daarna heb ik het eerste stuk met een tornmesje ‘kapot’ gemaakt voor een leuk effect. De rechterbroek heb ik eerst een stuk stof doorgestikt en daarna het kniestuk op maat geknipt. Daarna tussen de broekdelen genaaid. Maar je kunt ook gelijk de lijnen schuin stikken natuurlijk. Het komt vaak wel precies en is even een werkje. Maar het staat toch wel heel leuk!

Dubbel stof

De makkelijkste manier is om het kniedeel uit de stof te knippen en hier eventueel een ander stofje voor te kiezen. Deze dubbel uitknippen en weer tussen de de broekdelen naaien. Het is heel lastig om later een kniestuk toe te voegen. Dat kan wel, maar dan moet je kniedeel kleiner zijn dan de broek. Je kunt hem dan erop naaien als extra. Bijvoorbeeld van een oude spijkerbroek/jas.. De broekpijp moet dan wel groot genoeg zijn om hem tussen de naaimachine te krijgen. Dit is ook nog een hele uitdaging.

Maak er een korte broek van!

Is de broek echt niet meer te redden en zitten er grote gaten in de broek? Maak er dan een korte broek van! Geen naaimachine? Geen nood! Ook dan kun je heel makkelijk de broek afwerken! Je knipt de broek boven het gat af en met Fix textiellijm (op aanraden) maak je er een zoom in! Weet je niet goed hoe je dat moet doen… Lees het hier! We schreven er namelijk al eens een blogje over!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *