·

Haarstrikje maken? Deze is zo leuk! Simpel en snel klaar!

Een haarstrikje makende? Dit is zo’n leuk patroontje! Makkelijk voor als je net begint met naaien! Je kunt hem aan een haarband vastmaken of aan een elastiek. Dit haarstrikje is zo leuk om te maken , want je ruimt direct al je restjes stof op!

 

Dit project kun je al als beginner maken. Een haarstrikje maken is echt niet moeilijk!

Zo kun je direct oefenen met recht naaien en rondjes .. En ook nog eens iets leuks maken! Als je net als mij houdt van snelle projecten dan is dit er 1! Lekker kort en direct resultaat!  In een aantal stappen leg ik uit wat je moet doen. Goed te volgen voor gevorderd, zowel als je net begint met naaien.  Dit kun je trouwens maken van katoen of tricot.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

|Stap 1: Print het patroon uit:

|Stap 2: Leg het patroon op een stukje stof. Dit stukje hoeft niet zo groot te zijn! Let op dat je de lange kant tegen de vouw van de stof legt. Dan hoef je het patroon niet twee keer uit te knippen. En je hoeft langs deze lijn alleen het rondje langs te gaan. Dan vouw je het stofje makkelijker om! Snel en super handig!

|Stap 3: Als je het patroon hebt uitgeknipt, vouw je de stof andersom. Zet twee spelden dwars in de stof, zodat je weet waar de opening komt. Waarom daar? Omdat je dit later dichtnaait en je het dan niet met knopen ziet!

|Stap 4: Dicht naaien! Het is handig om bij het rondje je naald er in te laten staan, dan kun je af en toe je voetje optillen om bij te sturen. Succes! En vergeet niet aan het af te hechten!

|Stap 5: Omdraaien en het gaatje voorzichtig dichtnaaien

|Stap 6: Alle draadjes afknippen en hem om een elastiekje of haarbandje vastmaken.

Kijk voor meer leuke en toffe patroontjes eens bij onze gratis naaipatronen!

Vergelijkbare berichten

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *