·

Tie-Dye shirt maken met Action verf! Een snelle how-to!

Het is weer helemaal hot Tie-dye….! Ik weet nog goed dat ik op het voortgezet onderwijs ermee mocht experimenteren tijdens textiele werkvorming. Maar wist je dat dit ook heel leuk en makkelijk te maken is in huis? En dat het zelfs kan met Action verf?!

Wat heb je nodig?

Met al een paar producten kun je gemakkelijk, experminteren met tie-dye!Een katoenen shirt, Katoendraad of elastiek, schaar, verschillende kleuren verf en water. Meer heb je niet nodig!

Tie- dye shirt

Shirt

Wil je ook zo’n leuk shirt maken met verschillende kleuren door middel van tie-dye? Kies dan voor een katoenen wit shirt. Ik gebruikte een zeeman shirt met 95% katoen en 5 % Elastian. Een shirt met veel polyester zal de verf niet goed opnemen, waardoor je de kleuren minder ziet. Of … het is na een wasbeurt verdwenen. Dus kijk hier goed naar! De meeste t- shirts zijn van katoen gemaakt, dus dat is een voordeel. In het shirt leg je verschillende knopen, dat doe je door middel van een vork die je in het shirt rond draait. Daarna doe je er een touwtje of elastiekje om.

Tie-dye t shirt

Acryl verf!

Je hebt vast wel vanwege de Coronatijd verf thuis staan van de Action, Hema of Zeeman. Wij hebben het shirt met goedkope acrylverf van de Action gedaan. Doe een beetje water bij de verf en meng dit. Hoe dunner de verf, hoe lichter de kleur en hoe dikker de verf, hoe feller en beter de kleur naar voren komt. Laat de verf even intrekken en daarna spoel je het shirt uit met lauw water. Drogen kan het best in de zon, zodat de kleuren er goed intrekken en bij het wassen doe je de eerste keer een beetje azijn.

Zo doe je dat!

Om het makkelijk uit te leggen, hebben we een filmpje gemaakt! Bekijk het hier! https://youtu.be/Ze-ITWkA5yY

Voor meer leuke DIY projecten Klik hier!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *