Steenstrips, een luxe uitstraling zonder aanschaf van nieuwe meubels!

Vorig jaar hebben wij onze woonkamer en keuken aangepakt. We hadden een plan laten door Jeline Ras interieuradvies laten maken. Dit beviel ons erg goed en daarna hebben we direct doorgepakt. De twijfel om nog iets met de keukenmuur te doen door middel van steenstrips is er nog wel. Daarom ging ik op onderzoek uit!

Meer rust in huis

Ook al hadden we de muren wit laten schilderen, toen we er net kwamen wonen.. Het bleef een donkere ruimte. Toen ik zwanger was van onze jongste, bedacht ik dat het wel erg leuk was om de muur te verven.. Maar ook dit gaf niet die warmte en gezelligheid die we zochten. Elke keer bedacht ik een nieuw DIY project, zoals het maken van een leuk speelhoekje. Maar we misten toch een fijne woonsfeer in ons huis! De keuken en de vloer in de woonkamer waren echt aan vervanging toe. Het idee om de keuken te verven en steenstrips toe te voegen was er wel.. Maar we begonnen ons steeds meer te ergeren aan de kastjes en elektra die kapot gingen, waardoor we zo snel mogelijk wilden verbouwen. We lieten na het plan van JR interieuradvies een offerte maken door de Boer Bouw.

Een eigen werkplek!

Een eigen werkplek voor mijn naaimachine stond wel hoog in het lijstje. Ik wilde heel graag een plek voor al mijn spullen en prulletjes 😉

Daarnaast wilden we rust en ruimte in het huis. Omdat de kinderen nog jong zijn en ik liever bezig ben als ze thuis zijn, sprak ik mijn wens aan Jeline uit. Vooraf had ik een hoekje in de keuken, maar als ik visite kreeg wist ik niet hoe snel ik moest opruimen. Een naaikast zou super handig zijn… Zodat als er visite komt, ik zo de kast kon sluiten en op een ander moment weer verder kon gaan waar ik was gestopt.

Het Plan

Het was de bedoeling om de hele boel om te gooien. De keuken naar de voorkant en de woonkamer achter. Ook was het idee om er één ruimte van te maken. Bij mij was er wel enige twijfel over dit idee in verband met geluid. Maar aankleding doet wonderen dus gingen we ervoor. Ook mijn werkplek werd meegenomen in het plan, samen met een hoekje voor de kinderen.

Zo laten of steenstrips toevoegen?

Toen we de keuken uitzochten wisten we niet goed of we nu ook tegels tegen de wand wilden. Dit kun je natuurlijk altijd later nog toevoegen. En daar is geen hele verbouwing voor nodig, want je kunt ze zelf plaatsen. Super handig toch? Steenstrips zijn namelijk super makkelijk te plaatsen en geven net even die extra stoere of luxe uitstraling die je wilt toevoegen. Het is net wat voor soort steenstrips je uitzoekt. De hexagon, is mijn favoriet. Naast dat het een luxe uitstraling geeft aan de keuken, maakt het ook een stuk makkelijker schoon.

steenstrips keuken

We vinden de keuken nu nog een beetje leeg. Het geeft wel de rust die we zochten, maar we willen er toch nog wat sfeer aan toevoegen. Bij Isodeco kun je naast de steenstrips ook prachtige akoestische panelen kopen. Iets wat wij zeker nog willen aanschaffen nu we de tussenmuren niet meer hebben en alles 1 ruimte is.

We heel blij met onze verbouwing. Ik zal later meer vertellen over mijn werkplek die nog goed ingericht moet worden.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *