10 Tips lange autorit jonge kinderen: Met Freebie!

Ga je een lange reis maken met jonge kinderen en wil je dat de autorit goed verloopt? Bijna jaarlijks rijden wij af naar het verre Kroatië en doen we dat zonder overnachting. Het gaat met de kinderen altijd erg goed in de auto, maar we moeten ons zeker voorbereiden op de lange autorit! Hoe we dat doen? Wij zetten de meest praktische tips voor jou op een rij!

Ontspannen onderweg

Als jij ontspannen bent, dan zijn de kinderen het ook! Pak de dag ervoor de auto alvast in, zodat je ’s morgens met alle gemak kan vertrekken. Bereid de kinderen voor! Leg ze uit dat de reis lang gaat duren. Hoe jong ze ook zijn, vaak voelen ze goed aan wat er gaat gebeuren.

Aftellen naar de vakantie? Klik hier voor leuke aftelkalenders!

Speelkoffertje

Ook in de auto kunnen de kinderen lekker spelen en hoe leuk is dan een speelkoffertje! Deze is heel makkelijk zelf te maken. Check hier! Maar een autocadeautje is ook leuk. Een paar kleine cadeautjes die je kind tijdens de rit kan uitpakken. Zo maak je de lange autorit leuk voor ze!

Tablet

Als de kinderen toch vervelend zijn, kun je de tablet aanzetten. Deze hang je op aan een tablethouder (al vrij goedkoop te vinden op Ali, klik hier even zoeken onder tablethouder). Download de dag ervoor zoveel mogelijk filmpjes van Netflix en een paar leuke spelletjes die ze offline kunnen spelen. Eventueel kun je een koptelefoon overwegen of oordopjes.

Autorit met kinderen
’s Nachts of overdag rijden

In de nacht rijden is erg fijn, omdat de kinderen dan vaak slapen. Ook is er minder “werkverkeer” op de weg, waardoor je kans hebt op minder file. Alleen let dan wel op dat er iemand naast de bestuurder zit om diegene wakker te houden. Maar overdag kan ook heel goed. Zorg dat als de kinderen het echt niet leuk meer vinden je een lange stop neemt. Daarna zal het weer goed gaan. Check vooraf de files en stap daarna uitgerust de auto in!

Een kan met heet water

We deden elk jaar een kan thee of koffie, maar je had natuurlijk net zin in iets anders. Toen kregen we de tip; neem een kan heet water mee! Koop cup a soup, koffie of zakjes cappuccino. Na een paar uur is een kopje soep erg lekker! Ook heel handig voor als je een fles moet maken voor je kleintje.

Organizer

Een echte aanrader is een organizer die je aan een stoel hangt! Billendoekjes, afvalzakjes, luiers, desinfectiemiddel, mondkapjes en fleshouder. Je hebt van alles nodig voor in de auto, maar ook voor bij het stoppen. Hoe handig is het als je dit direct kunt pakken. Op Ali bestelde ik een handige auto organisator, maar je moet er wel even op wachten.

reizen met jonge kinderen
Lang of kort stoppen

Je weet zelf heel goed of de kinderen een lange stop nodig hebben of een korte. Als ze slapen rijd je lekker door. Worden ze vervelend en moeten ze even rennen, maak dan een lange stop. Wij gingen bijvoorbeeld even de stad in om lekker te eten en te lopen.

Denk aan mondkapjes en kleingeld bij toiletten en benzinepompen!

Tijdens de vakantieperiode kan het best druk zijn bij de benzinepomp en de auto’s rijden er vrij hard. Zorg dus altijd dat je veilig kan uitstappen met de kinderen. Vooral peuters en kleuters goed in de gaten houden. Ik zou je aanraden om anders iets van een tuigje mee te nemen als je een drukke peuter hebt die zijn energie kwijt wil. Graag willen kinderen toch even een stukje rennen, dan is die wel nodig. Zoek anders een rustig plekje waar de kinderen hun energie even kwijt kunnen. Wil je naar de wc of bij een benzinestation naar binnen? Zorg dan dat iedereen een mondkapje op heeft..Momenteel zijn ze verplicht (ook in supermarkten). Dus neem er in ieder geval genoeg mee. Bij Bol.com scoorde ik er een stuk of 50 voor €7,50!

Tussen/ naast de kinderen

Het is misschien niet leuk als er niemand naast de bestuurder zit, maar er is wel meer rust. Onze tip is dus: Ga tussen je kinderen in zitten. Dit bespaart je ruzies tussen de kinderen onderling. Samen met de kinderen kun je spelletjes doen en als ze iets nodig hebben kun je het direct geven. Extra aandacht vinden ze leuk! En helemaal als je naast ze zit.

Dekens

Warm of koud weer, neem dekens en kussens voor de kinderen mee. Maak het vooral comfortabel! Voorin wil je het natuurlijk koel houden voor degene die auto rijdt. En als de kinderen het lekker warm hebben, vallen ze sneller in slaap.

En niet te vergeten!

Een extra speen! ANWB, oplader telefoon/tablet, kleingeld voor de wc’s (kinderen zijn vaak gratis).. en.. denk vooral aan genoeg drinken, de EHBO doos en oranje hesjes voor als je toch onverwachts aan de zijkant van de weg komt te staan.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *