· ·

Een handige werkplek voor je naaimachine! 5 tips!

Een werkplek voor mijn naaimachine maken vond ik nog best een dingetje. Toen wij hier net kwamen wonen, wilde ik het liefst beneden gaan een werkplek voor mijn naaimachine. Een plekje in de keuken leek me handig, omdat de kinderen nog klein waren. Heb jij al een werkplek voor je naaimachine of ben je er nog over aan het nadenken? Nou met deze 5 tips kom je in ieder geval al een heel eind!

Bedenk waar de werkplek komt

Ik kon kiezen uit de zolder of in de keuken. De zolder leek me minder praktisch, omdat ik daar nooit zou gaan zitten. Het is er donker en zou me opgesloten voelen. Het voordeel van de zolder is wel dat je het niet altijd op hoeft te ruimen en je de deur zo achter je dicht kan trekken. De keuze was voor mij de keuken, omdat ik zo de kinderen ondertussen in de gaten kon houden. En ik kon ook nog eens bezig zijn met leuke projecten. Het nadeel was dat de keuken altijd rommelig leek in mijn ogen en dat ik goed uit moest kijken waar ik mijn spullen liet liggen. Denk dus goed na over de praktische kant van je plek. Ga je er vaak zitten, kun je er handig knippen? Kun je er goed werken, zonder dat iemand last van je heeft? Pak je snel je spullen en ga zo maar door.

Kast, bureau of iets anders?

Het plekje moest snel toegankelijk zijn. Dus kozen we voor een hoek in de keuken. Mijn vader had nog een oud aanrechtblad dat nooit was gebruikt, dus die maakten we vast aan de muur. Deze was stevig genoeg om de naaimachine en lockmachine te dragen. Al snel werd de werkplek gevuld, maar ik moest nog altijd de kinderen er ver van houden. Veilig was het niet. Achteraf was een oude computerkast een snellere oplossing geweest. Deze kun je heel gemakkelijk ombouwen tot een werkplek voor jouw naaimachine.

En deurtje dicht… dan is alles opgeruimd! Dus als je een werkplek wilt maken voor je naaimachine, raad ik je aan om op marktplaats te kijken voor een computerkast. Of een stevige eikenkast met planken. Deze kun je vast ombouwen tot een mooie werkplek!

Rommelig? Hoe los ik dat op!

Elke keer als ik iets genaaid had of bezig was, was het plekje zo’n rommeltje. Het stond me eigenlijk altijd een beetje tegen en daarom wilde ik er iets voor hebben. Het liefst een kast eromheen, maar omdat we al vanaf het begin wisten dat we graag het een en ander wilden verbouwen.. wilden we er verder ook geen geld meer in steken. Daarom leek het me een leuk idee om er een soort kamerscherm voor te plaatsen. We kochten daarom een paar platen en een paar scharnieren. Deze hebben we aan elkaar bevestigd en bleven mooi staan. Maar de kinderen moesten er niet met een loopkar tegenaan rijden. Ook weer niet de perfecte oplossing.. Maar nu ze groter zijn, is de werkplek wel erg fijn. Ik ben altijd bij ze, ze spelen om mij heen en toch kan ik af en toe een leuk kledingstuk voor ze maken. Naast deze ruimte had ik ook nog een werkplek nodig voor mijn plotter. Hiervoor hadden we niet echt een heel stevig blad nodig en kozen daarom voor een spaanplaat als bureau. Deze werkplek hebben we wel op de zolder gemaakt. Met een decoupeerzaag maakten we het blad op maat. De plaat kan de plotter prima houden, maar ik moet er geen pers op gaan zetten. Dit was een snelle en goedkope optie. Wie weet verhuist de werkplek alsnog naar de zolder in de toekomst!

werkplek naaimachine

Planken, mandjes of ladekasten?

Om alle spullen kwijt te kunnen, begon ik met mandjes op planken. Maar deze waren al snel gevuld.. Hoe moest ik nu al mijn stoffen opruimen en spullen kwijt. Een ladekastje op wielen is echt een ideale optie! Je kunt er zoveel in kwijt en ze passen prima onder een bureau. Je kunt ze aan de kant schuiven als je bezig bent, door de wieltjes die eronder zitten.

Spullen ophangen

Natuurlijk heb je ook de spullen die opgehangen kunnen worden, zoals scharen, meetlat of garen. Als je een kast zou hebben voor je naaimachine, dan kun je mooi de spullen in de deurtjes ophangen. Je hebt ze zo mooi bij de hand. Het is praktisch en ook nog eens super handig!

Bureaustoel of kruk

Naast het bureau heb je natuurlijk ook een handige stoel nodig! Ik heb gekozen voor een stevige bureaustoel met wieltjes eronder. Maar het is maar net wat je zelf fijn vindt. Een kruk zou je zo de kast in kunnen zetten! Een bureaustoel zit misschien wel fijner. Zo kun je eenvoudig een keuze maken. Het is ook maar net waar je de ruimte voor hebt!

werkplek naaien
pin it!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *