·

Een trampoline kopen voor kinderen? Hier op letten!

Trampoline kopen?

Het beste verjaardagscadeau ever voor kinderen is toch echt een trampoline! Waarom? Nou dat vertellen we je in dit artikel! Waar moet je op letten met het kopen van een trampoline?

Onze jongste werd 3 jaar en we wisten echt niet wat we hem wilden geven. Hij heeft een oudere broer boven zich, waardoor veel dingen worden hergebruikt. Denk aan een loopfiets of zijn eerste fiets, een trekkertje, Brandweerman Sam, Playmobil en ga zo maar door! We vonden het erg lastig. Hij is een echt buitenkind en daarom gingen we op zoek. Tijdens de vakantie vond hij dit helemaal geweldig! Het werd een: Een trampoline!

trampoline kopen

En de trampoline wordt nog steeds gretig gebruik van gemaakt! Maar we liepen er wel tegenaan om er één uit te zoeken, want waar moesten we nou op letten? We hebben het voor jullie op een rij gezet! Handig hé?! Dus als je een trampoline gaat kopen, check dan eerst even deze tips!

Grootte

Allereerst moet je goed nadenken, voor welke grootte ga ik? Achteraf hebben wij de trampoline iets te klein gekocht, maar zijn niet minder blij met onze aankoop. We hebben namelijk niet een hele grote straat. Kijk hier eens naar de salta trampoline. En ze kunnen er als peuter en kleuter prima op springen. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe groot je kinderen zijn, want eerlijk is eerlijk… Hoe groter, hoe leuker!

In de grond of een staande?

Het oogt natuurlijk veel mooier een trampoline in de grond, maar vaak zit hier geen veiligheidsnet omheen. Daar zou ik wel even goed over nadenken! Daarnaast kun je een staande trampoline verplaatsen naar plekken waar jij het fijn vindt.

Kwaliteit en springgewicht

Omdat de trampoline buiten staat is de kwaliteit van het doek erg belangrijk! Kijk of het doek tegen zonlicht kan en hoeveel springgewicht het kan hebben. De meeste hebben een springgewicht van 50 kilo en dat is op zich prima voor kinderen. Een leuk weetje.. De veren die aan doeken zitten gaan over de springkracht. Hoe meer veren en des te langer, hoe groter de springkracht.

Uitstraling

En als laatste… het oog wil natuurlijk ook wat! Tegenwoordig heb je heel veel verschillende en leuk uitziende trampolines! Ze zijn er zelfs in kleuren te krijgen!

Veel succes! En het gaat met deze tips vast lukken met een trampoline kopen!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *