·

Gratis naaiplanner om de naaigriep te verslaan!

Een gratis naaiplanner, helemaal vernieuwd en super handig! Het is de laatste paar maanden wat stil hier en daarom wordt het tijd om de blog even een nieuw leven in te blazen.. Natuurlijk werd er wel gefreubeld, maar deze kwamen allemaal niet door de keuring heen. De afgelopen tijd werd ik steeds kritischer naar wat wel en niet op de site kon komen. De foto’s moesten er mooi uit zien, de tekst juist geschreven… Het stappenplan perfect.

Jammer eigenlijk… want niet altijd alles is perfect! En daarvoor ben ik helemaal niet deze site begonnen! Juist om te motiveren tot creaties te maken, waar je trots op mag zijn. Dus bedacht ik me dat het wel leuk is om wekelijks te schrijven over de gemaakte creaties.

Dat wordt natuurlijk lachen.. Want de kast ligt hier vol met onafgemaakte projecten! Een jurk die te moeilijk werd, omdat de rits niet naar wens was… Of een gehaakt schoentje, waarvan de één bijna af is en ik daarna geen zin meer had om verder te haken. De laatste tijd ben ik het ook wel snel zat.

Als een project niet direct lukt, leg ik het aan de kant of ver weg in de kast. Voor ooit.. Ooit.. als die dag komt dat ik al mijn projecten die daar liggen ga afmaken.

naaigriep verslaan
Deze wilde ik voor Pasen af hebben.. ondertussen is het al Pinksteren geweest..

De naaigriep (zoals ik het maar noem)

Ik vraag me af, hoe jullie dat hebben… Heb je ook wel eens last van de naaigriep? Je ontwijkt je ‘onafgemaakte’ projecten of je naaimachine en als je er alleen al aan denkt dan geeft je hele lichaam een diepe zucht. Die naaimachine opstarten pff, daar kan ik dan als een berg tegenop zien. Alles eerst opruimen ‘zucht’…

Ik kijk jaloers in alle naaigroepen wat er voor moois gemaakt wordt. Maar de zin is er gewoon niet. En overal heb ik een excuus voor. Vooral dat excuus en mezelf goed onzeker maken. Nee dat kan ik nog niet.. Of dat zal me wel niet lukken. Dan ga ik ook maar niet aan de slag.

gratis naaiplanner

Hoe ik die naaigriep versla? Ik laat het maar even toe! Soms heb je gewoon even geen zin of geen tijd om te naaien! Maar wil je het verslaan? Maak dan een planning, zoek naar inspiratie op Instagram of Pinterest. Start met makkelijke, maar leuke patroontjes en koop nieuwe stoffen! Je kan ook beginnen met onze leuke en gratis e-book: naaien voor beginners.

Deze naaiplanner kun je hier gratis downloaden!

Als tweede tip: Maak de planning niet te strak en start niet direct met grote projecten. En .. als je iemand kent die ook een naaimachine heeft, spreek daar mee af! Mijn moeder heeft altijd wel ideeën en die slaat bijna nooit een dag over zonder iets gemaakt te hebben.

Mijn tips om de naaigriep te verslaan

  • Laat je inspireren! Kijk eens in naaigroepen of Facebook of leuke accounts op Instagram.
  • Maak een planning met ideeën.
  • Zoek een maatje met een naaimachine
  • Zorg dat je er niet meer onderuit komt. Beloof iets aan een ander of je eigen kind
  • Beloon jezelf met een kop thee en een reep chocolade onder het naaien
  • Gebruik onze vernieuwde en gratis naaiplanner: Download hier!
Het idee voor deze week

Wij gaan lingerie maken!! Lingerie? Ja een slip en een bh. De slip gaat ons wel lukken, maar de bh wordt nog wel een dingetje. Al doende leert men! Waarom ik direct met een uitdaging begin na de naaigriep? Geen idee.. Mijn moeder en ik praten al bijna een jaar over het maken van een mooi setje. Alleen ik zag er als een berg tegenop, (daar heb je die berg weer, laat je vooral niet tegenhouden!).

lingerie naaien

Maar ik liet me niet uit het veld slaan en ging eens kijken in verschillende facebookgroepen. Toen kwam ik in een groep terecht (lingerie zelf maken). En ik werd direct enthousiast! Kantjeboord (kantjeboord-amsterdam.nl) bood namelijk een lingeriecursus aan. Alleen moest je wel eerst de eerste bh onder de knie hebben. Dus die gaan we thuis eerst maken. Ik sprak met mijn moeder af dat we deze gingen maken na Urkerdag. Alleen ik was het al helemaal vergeten en eerlijk gezegd had ik nog best last van de naaigriep. De zin was er helemaal niet. Totdat ik vanmorgen even iets moest ophalen en ze zei dat we direct aan de slag gingen. Oeps.. Nu kon ik er niet meer onderuit. Dus daarvoor kun je ook zorgen. Afspraken maken we je niet meer onderuit kunt!

liefs, g

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *