·

DIY Flared Pants: Snel & Easy je eigen patroon maken!

Diy: Flared pants! Ze zijn weer helemaal hot!! En wist je dat ze ook nog makkelijk zelf te maken zijn?! Daarnaast zitten ze ook nog eens heerlijk, dus tijd om er eentje te maken!

Heb je in de kast nog een oude rekbare broek liggen? Die kun je mooi gebruiken voor een patroon te tekenen! Het enige wat je nog nodig hebt is een leuk, rekbaar stofje!

We maakten ook een flared pants naaipatroon!

Ik had in de kast nog een oude flared pants liggen. Hij was wat aan de wijde kant en de stof was te dun om op een herfstdag te dragen. Het was meer een soort huispakachtige broek geworden. Omdat hij zo fijn zat, kon ik hem goed gebruiken om een nieuw patroon van te tekenen!

Diy- Flared pants tekenen

Doe de broekspijpen in elkaar en leg de broek op het patroonpapier. Kijk goed of je de hoge kant hebt neergelegd (aan de bovenkant) en daarna de lage kant. De hoge schuin, lopende broekspijp van boven, is namelijk de achterkant en het lage gedeelte is de voorkant van de broek. Zie foto!

Teken de band niet mee.

Keer de broek om en doe het nog een keer, zodat je de voorkant hebt. Zoek op internet eventueel een patroonplaatje van een broek en kijk of het met jouw tekenen overheen komt.

flared pants

Achterkant broek

Controleer of de breedte van je broekspijpen klopt, door jezelf na te meten. Je kunt de pijpen zo wijdt maken als jezelf wilt!

De band knip je op heupwijdte met een hoogte van 18 cm. Deze knip je zonder naadwaarde.

Knip het patroon met een ruime naadwaard uit. Hier bedoel ik mee dat je minstens 1 cm om het patroon heen knipt. Zorg aan de onderkant van de broekspijp voor 3 cm extra, omdat hier een zoom in komt.

patroon flared pants

Als je de broek hebt getekend, kun je het patroon op de stof neerleggen. Let goed op het motief. Niet bij elke stof kun je het patroon op deze manier knippen.

wijde pijpen broek

Naai de voorkant en achterkant van de broek aan elkaar. En zet als laatste de heupband erop. En voila!! Een heerlijk, fijne broek!

flared jeans

In deze blog heb je gelezen hoe je zelf een flared pants kan tekenen. Maar misschien vind je hier ook meer leuks om zelf te maken! Veel succes en laat ons via social weten hoe leuk het is geworden!

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *