·

Gat in de broek? Recyclen met textiellijm!

Je herkent het vast wel! Na een paar keer spelen heeft je kind een gat in zijn broek. Vooral bij de knieën komt dit vaak voor. En best zonde toch om de hele broek weg te doen? Bij spijkerbroeken is het tegenwoordig mode, maar als het echt kapot is? Doe de broek dan NIET weg! Er is namelijk altijd nog textiellijm!

Je maakt er namelijk gewoon een korte broek van! Hoe doen zou je denken zonder naaimachine? Nou heel simpel! Met textiellijm! Je kan de stof namelijk ook vastplakken in plaats van vastnaaien.

Ik kwam laatst bij de Action deze lijm tegen en dacht direct.. Meenemen en testen! Lekker goedkoop en levert heel wat broekjes op voor de zomer 🙂

textiellijm

Op de verpakking staat dat het geschikt is voor de meeste stoffen en wasbaar tot 40 graden. Maar is dat ook zo? Ik heb dit uitgeprobeerd op een oude, rekbare spijkerbroek. Ik knipte de broekspijpen tot aan de knieën eraf. En rolde de onderkant om met lijm ertussen.

textiellijm

Droogtijd

Zorg voor genoeg lijm tussen de stof en verdeel dit goed. Laat het minstens een dag drogen met iets zwaars erbovenop. Hierdoor wordt de lijmlaag goed verdeeld. Pas op dat de lijm niet op andere delen van de broek komt, want dit blijf je zien.

Stevigheid en flexibiliteit

Op de plekken waar ik weinig lijm heb gebruikt kan ik de stof makkelijk los trekken. Dat is dus niet de bedoeling! Maar waar ik meer lijm heb gebruikt en dit goed verdeeld is, moet ik mijn best doen om het los te krijgen. Het zit dus goed vast. Wees dus niet zuinig met de lijm. De stof wordt er wel wat harder van. Maar de lijm breekt niet als ik aan de broekspijp trek. Let wel op bij rekbare broekjes, dat ze daarna niet ineens gaan afknellen.

gat in de broek

Na wassen

Hier was ik echt benieuwd naar! Zou het ook zo blijven na het wassen?!

Je moet het zeker niet te hoog wassen! Wassen op 30 graden kort programma ging goed. Hoger draaien liet er al wat lijm los, maar bleef op zich goed zitten.

Wil je meer over ons weten? 
Volg ons dan via Instagram of Facebook!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Ik gebruik FIX textiellijm.nl
    Die is Top… wel wat duurder maar veel beter….!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *