Hoe je gemakkelijk een hemdje kan naaien

Al een tijdje stond mijn naaimachine stil. Door de drukte ben ik er niet meer aan toe gekomen. Naar mijn idee miste ik het ook niet.. Totdat ik er weer achter ging zitten. Maar geen patroon en geen stof!

Het is warm en de komende tijd wordt er nog warmer weer aangegeven. Dat veranderde mijn gedachten dat ik graag een shirt wilde naaien voor de kinderen.  Laat ik eerst maar om stof kijken!

Bij Stoffenhuis Urk zag ik een leuke serie stoffen van Eva Mouton liggen. Het liefst wilde ik ze allemaal wel kopen, maar omdat ik al een tijdje niets gedaan had was dat niet zo’n slimme optie.

Ik kocht er twee uit de serie. De blokken en de slangen. Maar nu nog de patronen.. Tja mijn moeder kan patronen tekenen dus die keek ik lief aan voor de broekjes. Maar de hemdjes wilde ik zelf proberen. Want van proberen kun je leren…

Ik zocht twee goed zittende hemdjes op (voor de jongste en oudste)
en legde deze binnenstebuiten op het patroonpapier.
Ik tekende de voorkant en achter op 1 stuk, want alleen de hals is anders.
Ik hoor je denken…
Hoe doe je dat dan met de boordjes?
Bij de hals en armsgaten zit namelijk andere stof..
Ja die heb ik op maat geknipt.
Een beetje op gevoel, maar meestal knippen ze de boordjes 80% kleiner.

Vergeet geen naadwaarde erbij te tekenen ( 1 cm. ) Maar bij de oudste ging ik de mist in! De stof die ik kocht is french terry en dit rekte niet zo heel erg mee. Ik had voor de oudste een hemdje dat erg rekbaar was overgetekend.. Dus toen ik hem paste, was hij te klein!

Hoe ik het broekje heb gemaakt? Geen idee… Dit is wel 10 keer fout gegaan, omdat ik met knippen al de fout in ging! Daarna wilde ik de blokken (lijnen) precies op elkaar hebben.. Het ging me niet gemakkelijk af! Misschien in de toekomst daar nog een makkelijke diy blog over 😀

Een reactie op “Hoe je gemakkelijk een hemdje kan naaien

  1. Pingback: Shirt naaien met gratis patroon voor peuter en kleuter! - VanZussies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *