·

Slabbetje maken? Maak de slab met ons gratis naaipatroon

Slabbetje maken? Deze is zo leuk! Echt een super patroontje voor een bandana slab! Wij delen hier gratis een mooi patroon van een bandana slabbetje! Volg het stappenplan en je hebt er binnen no- time eentje gemaakt!

Toen de oudste klein was, waren de bandana slabbetje helemaal hot! En dat is lang zo gebleven. De grote slabben werden verruild voor het driehoekige kwijlslabbetje. Eerder maakten we al een schattig patroontje van een slab. En nu hebben we een oud patroontje van dit kwijlslabbetje digitaal gemaakt. Deze wil je maken!

Maken van het kwijlslabbetje

In het patroon zit ook een stappenplan. Het stappenplan is makkelijk te volgen. Let wel op dat het slabbetje op twee manier kan uitvallen. Zo kun je gebruik maken van een badstoffen achterkant, waardoor het slabbetje wat minder soepel valt. Gebruik je aan beide kanten tricot of jersey, valt het slabbetje wat soepeler.

Het slabbetje gebruikten wij vanaf een maand of 6 bij onze kinderen. Wil je deze voor baby’s vanaf 3 maanden gebruiken, dan raden we aan om het slabbetje te knippen zonder naadwaarde en voor oudere baby’s met naadwaarde. Werk bij jonge baby’s met dunne, rekbare stof. Dikke stof blijft toch wat bol staan.

Wat heb ik nodig?

  • 2x lapje van 30 bij 30 cm (tricot/jersey eventueel achterkant van badstof)
  • stofschaar
  • klittenband (4 cm) of drukknoopjes (2 stuks)
  • garen
  • patroon
  • naaimachine

Het patroon

Het patroon van de voorkant is groter dan de achterkant. Hierdoor kan het best lastig naaien zijn als je werkt met een niet rekbare stof, zoals badstof. Het stappenplan heeft 8 stappen en zit bij het patroon inbegrepen. Het patroon is gratis hieronder te downloaden.

In het patroon zitten plooitjes aan de voorkant. Deze plooitjes kunnen best lastig zijn als je net begint met naaien. Daarom raden we aan om het filmpje hieronder te bekijken!

Stappenplan slabbetje maken

Print het patroon uit en leg deze op stof. Je kunt gebruik maken van alleen tricot of tricot met fleece of badstof. Kies je voor een dik slabbetje die veel kan opnemen, neem dan fleece of badstof.

Knip het patroon uit de stof. De voorkant heb je 1 keer nodig en de achterkant 1 keer. De achterkant wordt vaak gemaakt van badstof/fleece.

Maak nu eerst de plooien in de stof aan de voorkant! Zie filmpje of foto! Je zet eerst twee spelden op de plek van de plooitjes. De speld aan de buitenste kant leg je daarna op de binnenste speld. Je krijgt dan een plooitje.

Dit doe je ook aan de andere kant. Speld het vast met een dwarsspeld.

Hierna speld je de voorkant op de achterkant. Met de goede kanten op elkaar, je kijkt dus tegen de verkeerde kant aan. Je laat een klein gaatje open om straks het slabbetje te kunnen draaien. In het gaatje naai ik vaak een labeltje, maar dit kun je na het draaien ook dicht naaien met de hand of met de naaimachine.

Als laatste stap kun je klittenband erop naaien of een drukknoop in het slabbetje maken. Ik heb gekozen voor klittenband, zodat het slabbetje strak of wat losser kan.

En klaar is je project!! Veel plezier ermee! We vinden het leuk als je het slabbetje met ons deelt op social media! Tag ons of gebruik de hashtag #slabvanzus #vanzussiesslab

Dit slabbetje is gemaakt met een soort badstof aan de achterkant. Op onze Instagram of Facebook! vind je ook voorbeelden van het slabbetje gemaakt van tricot/jersey!

Deel dit leuke slabbetje op Pinterest!

Naast dit patroontje hebben we nog veel meer leuke en gratis babypatronen gemaakt! Neem gerust een kijkje!

Sale / Solden 2021

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *