kleine badkamer inrichten
Persoonlijk

Een kleine badkamer inrichten? Lees nu de 8 tips die je niet mag missen!

Vaak is de badkamer een kleine ruimte binnen het huis. Het moet daarom praktisch ingericht worden, zodat je van elk hoekje goed gebruik maakt. Ook wij hebben geen grote badkamer en wilden graag wel een bad en een douche. Daarom gingen we eerst op zoek naar tips en tricks om je badkamer in te richten. We hebben deze tips op een rij gezet.

  1. Kies voor lichte kleuren

Lichte kleuren en vooral wit, maakt ruimtelijk! Maak daarom gebruik van lichte kleuren, maar gebruik wel een tegenhanger. Maak bijvoorbeeld gebruik van donkere elementen in de badkamer. Hoe lichter een ruimte is, hoe groter hij lijkt. Het is daarom belangrijk dat je het wel rustig houdt en niet teveel donkere elementen toevoegt. Des te meer verschillende kleuren er in de ruimte zijn, hoe kleiner die lijkt!

2. Handige kastjes en badkamermeubel.

Kies voor smalle kastjes, maar zonder lade. Je kunt namelijk in een kastje met planken veel meer kwijt. We schreven hier al een eerder over: Hoe kies je het juiste badkamermeubel Je bespaart ruimte met smalle kastjes en een praktische badkamermeubel.

3. Spiegels

Kies voor grote spiegels, want dan oogt je badkamer ook een stuk groter. Spiegels zorgen namelijk voor een weerkaatsend effect in de ruimte. Daarnaast kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een zwevend badkamermeubel of andere meubels. Ook dit geeft weer een gevoel van ruimte, omdat je eronder kunt kijken. Plus dat het praktisch is met schoonmaken van de badkamervloer.

4. Slim opbergen

Heb je bijvoorbeeld een badkamer waar je straks de handdoeken niet kwijt kan? Kijk dan of je de gang erbij kan trekken. Zet bijvoorbeeld een meubel in de gang voor de handdoeken en overige toiletrollen.

5. Kies voor een glazen douchewand

De badkamer lijkt hierdoor groot, omdat het zicht niet wordt beperkt door een douchewand of douchegordijn. Kies bij een kleine badkamer dus altijd voor een glazen douchewand. Als je de badkamer helemaal praktisch wil inrichten en weinig ruimte hebt voor een bad en een douche. Kies dan voor een bad met glazen wand aan de zijkant. Hierdoor bespaar je veel ruimte!

6. Zorg voor voldoende verlichting.

Vooral als je geen raam in de badkamer hebt, is het belangrijk om voldoende verlichting aan te brengen. Spotjes of licht boven het badkamermeubel. Je verlichting kan heel veel invloed hebben op de uitstraling van je badkamer. Zoals bij punt 1 al benoemt is.. Licht maakt ruimtelijk

7. Handige opbergers.

Heb je niet veel ruimte, dan zijn handige plankjes in de hoeken handig voor de badkamerspullen. Denk aan de zeep of shampoo die je nodig hebt tijdens het douchen. Ook haken voor de handdoeken of kleding zijn onmisbaar. Houd losse spullen wel zoveel mogelijk uit het zicht.

8. Kleine wastafel

Grote elementen beperken de ruimte. Kies daarom voor een mooie, maar kleine wastafel. Een grote wastafel, maakt de ruimte alleen maar kleiner en het is ook minder praktisch. Tegenwoordig zijn er prachtige, elegante wastafels die gemaakt zijn voor kleine ruimtes.

kleine badkamer
pin it!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *