Blog,  Persoonlijk

Vreemde slaaphouding van dreumes

Je dreumes ligt het liefst met zijn hoofd tegen het hoofdeinde van de ledikant. Al leg je ze in het midden weg, toch kruipen ze weer naar boven. Hoe komt dat toch? En waarom vinden ze deze houding toch zo fijn?

 

 

Onze dreumes ligt ook het liefst tegen het hoofdbord van de ledikant. Al leg ik hem helemaal onderaan, toch kruipt hij weer met zijn hoofd tegen het hoofdeinde aan. Soms horen we een harde bonk midden in de nacht, waardoor hij wakker wordt. Voorheen begon hij dan te huilen. Tegenwoordig slaapt hij gelukkig door.

Vaak had hij dit ook met zijn ochtend en middagslaapje. Na een half uur stootte hij zijn hoofd en ja hoor.. weg middagdutje… Pas later bedacht ik me dat hij lekkerder sliep bij mijn ouders, dan thuis. Hoe kwam dat toch?

Veel baby’s zoeken geborgenheid, waardoor ze helemaal naar het hoofdeinde toe kruipen. Ze slapen met hun rug of hoofd het liefst er tegenaan. Er zijn zelfs baby’s die zichzelf in slaap ‘bonken’.  Het schijnt dat het ze een gevoel geeft net als in de baarmoeder, waar ze ook met hun hoofdje tegen de ‘kant’ aan kwamen.

Maar dat wakker worden is best vervelend. Vooral als je baby of dreumes zich het liefst in slaap bonkt. Toen begon ik na te denken..

Bij mijn ouders staat een campingbedje! En een campingbedje is natuurlijk zacht.. Geen harde hoofdborden of voeteneind. Waardoor een kind zich niet kan stoten! De ideale oplossing! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *