Hoe kies je het juiste badkamermeubel? Let hier op!

Een nieuw badkamermeubel laten plaatsen of gaan jullie de badkamer verbouwen? Super tof! Maar weet je eigenlijk wel waar je op moet letten als je een nieuw meubel koopt? Ik had er zelf nooit bij stil gestaan, maar het is slim om te kijken naar de keuzemogelijkheden. Want daar heb je later veel profijt van….

Handige lades en kastjes

Iets waar je zeker op moet letten als je een meubel gaat kopen. Het kan er allemaal heel fancy uitzien, maar past je make-up doos er wel in? Hoeveel ruimte heb je nodig voor je handdoeken? Heb je een groot of klein gezin? Hoeveel lades heb je nodig? Echt een dingetje waar je later pas achter komt, maar heel goed is om van tevoren naar te kijken! Kijk vooral naar de hoogte van de lades of kastjes van de badkamermeubels , zodat je weet wat er eventueel allemaal in past.

badkamermeubel
Brede meubels en meerder wastafels

Tegenwoordig zijn brede badkamermeubels populair. Je kan kiezen tussen meerdere wastafels of één lange wastafel als je met meerdere personen in een huis bent. Een breed meubel is niet altijd even handig. Vooral als je een kleine badkamer hebt, kun je beter voor praktisch en een ondiep meubel gaan. Maar heb je een badkamer waar het prima past, kun je kiezen voor een mooi meubel met diepe lades en eventueel nog een spiegelkast erboven.

Kleur & Materialen

Hout is de trend op het moment. Het kan met allerlei kleuren gecombineerd worden en geeft een zachte, warme en natuurlijk uitstraling. Tevens kun je hout combineren met elke stijl! Kies je voor een stoere of zachte uitstraling, let dan op de handgrepen, de kraan en de afwerking van de badkamermeubel. Is het hoogglans of ruw. En voor de vrouwen… Is het makkelijk schoon te maken en zie je er niet zoveel op? Neem dit ook mee als je bijvoorbeeld twijfelt over het nemen van een zwarte kraan met wasbak.

badkamermeubel
donker houtlook badkamermeubel
Spiegel & Licht

Wel of geen spiegel? Heb je ruimte om een spiegel op te hangen? Kies dan voor een spiegelkast. Achter de spiegel is er dan nog opbergruimte voor je tandenborstel, deodorant, shampoo en andere spullen. Super handig zo’n extra opbergruimte. Kijk ook of er licht in de spiegelkast zit. Zo heb je een extra lichtje bij het opmaken, scheren of tandenpoetsen.

Kleine badkamer

Kies voor kastjes in plaats van lades! Hier kun je vaak meer in kwijt en hier bespaar je ook weer ruimte mee. Naast brede en grote meubels, zijn er ook praktische, ondiepe badkamermeubels verkrijgbaar! Deze zijn speciaal ontworpen voor kleine badkamers.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *