·

Bellen blazen goed voor de spraak en taalontwikkeling.

Wist je dat bellen blazen niet alleen leuk is voor kinderen, maar ook goed voor de taal en spraakontwikkeling? Je hoeft niet eens een bellenblazer te kopen, want dat kan ook heel goed zonder! Met wat afwasmiddel, water en keukenspullen heb je al gauw een middag plezier!

bellen blazen met keukenspullen
bellen blazen met keukenspullen
Ontdekken

Laat je kinderen ontdekken! Leg verschillende spullen naast een bak of emmer met sop en laat de kinderen zelf ontdekken wat ze ermee kunnen. Wil je mega bellen blazen doe dan wat glycerine bij het aangemaakte sopje en meng dit goed door elkaar. Om grote en mooie bellen te blazen moet je 15 delen water met één deel afwasmiddel en een kwart deel glycerine mengen. Maar met een beetje sop van afwasmiddel en water gaat ook prima.

bellen blazen
Ontwikkeling

Het is ook nog eens goed voor de fijne motoriek van kinderen. Hiermee oefenen ze de oog- handcoördinatie en de coördinatie tussen hand en mond. Als je een bel gaat blazen moet je namelijk bepaalde dingen goed onder controle houden. Jonge kinderen leren zo ontdekken of ze zacht of hard moeten blazen om een mooie bel te krijgen.

Laat ze vooral lekker aanrommelen, doe zelf mee! En …. geniet!

Ben je op zoek naar nog meer leuke speel ideeën voor jonge kinderen? Wij maakten een constructiehoek met gratis werkbladen en de kinderen waren direct enthousiast! Klik hier!

Ze worden zo snel groot! Kleine momenten, maken mooie herinneringen!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *