babymuts naaien
DIY,  Gratis naaipatronen,  Handgemaakte producten van,  Naaitutorials

Een babymuts zelf maken? 3x gratis patroon!

Een babymuts zelf maken?

Het is niet alleen super leuk en gaaf als een mutsje bijpassend is. Het is ook belangrijk dat een baby een mutsje draagt. De fontanel is nog open en een baby regelt het eerste jaar de temperatuur vooral via het hoofd. Bovendien kan een mutsje goed helpen om zich af te sluiten van overbodige prikkels. Hoe leuk is het dan om ook nog eens een babymuts zelf te maken?

#babymutslea

Voor onze zoon maakte ik daarom bij elk setje een bijpassende muts. Ik werd er zo goed in dat ik zelfs het patroon maakte. Omdat we het zo leuk vinden dat anderen hier ook gebruik van kunnen maken, hebben we het patroon digitaal gemaakt! En kun je nu geheel gratis downloaden!

Je kan de babymuts op vele manieren maken! Wij zetten de drie populaire mutsjes voor jou op een rij! Je kan kiezen om een gewone muts te maken met een stukje boordstof of rekbare stof eraan; een knoopmuts maken of een ‘beanie’. Dit is onze dubbelzijdige muts die net iets langer is dan de gewone muts.

1: Een babymuts #Ela

2: Knoopmuts voor baby’s #Jory

3: Een beanie #Lea

babymutsje Lea moet 4 x geknipt worden in plaats van 2 keer zoals erbij staat. Dit wordt nog aangepast.

Babymuts Ela is een patroontje met een boordje in de muts. Een andere variant hiervan is de beanie Lea. Dit is een dubbelzijdige muts die heel fijn is voor de winter. De onderkant van de beanie kun je omvouwen, zodat je hetzelfde effect krijgt als het Ela mutsje. Alle drie mutsen zijn ook commercieel te gebruiken, maar wij vragen wel de hashtags te gebruiken die in het patroon staan.

knoopmuts

Een leuk kraamcadeautje geven? Dan kun je er ook een paar babyslofjes bij naaien! Daar hebben we natuurlijk ook weer een tof patroon voor gemaakt! Pak het mooi in! Doe bijvoorbeeld een prop wc- papier in de schoentjes. Zet ze op een stukje karton (die je inpakt met inpakpapier) en leg het mutsje erbij. Wikkel het in cellofaan, strikje erop en voilà! Een prachtig handgemaakt kraam cadeau.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *