· ·

Dit is de ideale kast voor een opgeruimd huis!

Waarom een schuifkast de ideale oplossing is voor het opruimen van jouw huis! Dat leggen we in dit artikel uit!

Hou jij ook zo van een opgeruimd huis? Het brengt in ieder geval veel rust. Ze zeggen niet zomaar: een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd. Maar sinds ik mijn hobbyhoekje in de keuken heb en de kinderen in de woonkamer spelen.. Is het altijd overal een rommeltje. Bovendien is het halletje bij de achterdeur ook een dingetje. Je kent het misschien wel. De kinderen komen van buiten, gooien hun jassen en schoenen neer.

Het halletje is een plek voor de laarzen, schoenen, jassen, sjaals, mutsen.. En ik zou er nog wel mijn stoffen kwijt kunnen. We hebben het iets beter gemaakt met planken, maar dit bleek toch niet de uiteindelijke oplossing te zijn.

Onze verzameling jassen, schoenen, tassen etc.. wordt steeds meer. En ja, je hebt het allemaal nodig: regenlaarzen, snowboots, nette schoenen, sneakers, werkschoenen, hardloopschoenen, fietsschoenen en ga zo maar door…. Het liefst allemaal uit het zicht. De beste oplossing hiervoor is een schuifkast. Het heeft namelijk heel wat voordelen. Je schuift hem open, gooit je rommel erin en schuift hem weer dicht. Voilaaa!! Geen rommel meer.

Maar er zijn nog meer voordelen van een schuifkast:
  • Je kunt zelf de maat bepalen.
  • De inrichting kun je zelf bepalen
  • Ruimtebesparend
  • Tijdloos
  • In vele stijlen verkrijgbaar
  • Met of zonder spiegeldeur
  • Verschillende prijsklasse

Gelukkig zijn de schuifkasten tegenwoorden in zoveel stijlen te vinden. Van houtlook tot modern, alles is mogelijk! Hierdoor kun je ze zelfs in je keuken laten plaatsen in dezelfde stijl. Handig als je een gezin hebt! Ik bedenk me net dat het ook wel een heel goed idee is voor mijn hoekje in de keuken!

Tips om de kasten opgeruimd te houden.

Werk met mandjes voor de spullen en haakjes voor de jassen. Doe de mutsen, sjaals en wanten in een mandje of bak. Plak er een sticker met winter op en zo weet je het altijd weer terug te vinden.

Je kan ook de regenlaarzen bij elkaar in een bak doen en de sportspullen bijvoorbeeld. Ondertussen kun je gelijk kijken wat je niet meer nodig hebt.

schuifkast  labels

Voor het overzicht te houden in een kast van babykleertjes, hebben we kastlabels gemaakt! Deze kun je op dik papier uitprinten en dan makkelijk in de kast ophangen om de maten uit elkaar te houden!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *