DIY,  Gratis naaipatronen

Kwijlslabbetje maken? Zo doe je dat! Gratis naaipatroon!

Een kwijlslabbetje maken voor baby’s? Wij delen hier gratis een mooi patroon van een bandana slabbetje! Volg het stappenplan en je hebt er binnen no- time eentje gemaakt!

Toen de oudste klein was, waren de bandana slabbetje helemaal hot! En dat is altijd zo gebleven. De lange slabben werden verruild voor het driehoekige kwijlslabbetje. Eerder maakten we al een schattig patroontje van een slab. En nu hebben we een oud patroontje van dit kwijlslabbetje digitaal gemaakt.

Maken van het kwijlslabbetje

In het patroon zit ook een stappenplan. Het stappenplan is makkelijk te volgen. Let wel op dat het slabbetje op twee manier kan uitvallen. Zo kun je gebruik maken van een badstoffen achterkant, waardoor het slabbetje wat minder soepel valt. Gebruik je aan beide kanten tricot of jersey, valt het slabbetje wat soepeler.

Het slabbetje gebruikten wij vanaf een maand of 6 bij onze kinderen. Wil je deze voor baby’s vanaf 3 maanden gebruiken, dan raden we aan om het slabbetje te knippen zonder naadwaarde en voor oudere baby’s met naadwaarde. Werk bij jonge baby’s met dunne, rekbare stof. Dikke stof blijft toch wat bol staan.

Wat heb ik nodig?

  • 2x lapje van 30 bij 30 cm (tricot/jersey eventueel achterkant van badstof)
  • stofschaar ( deze is echt fijn!)
  • klittenband (4 cm) of drukknoopjes (2 stuks)
  • garen
  • patroon
  • naaimachine

Het patroon

Het patroon van de voorkant is groter dan de achterkant. Hierdoor kan het best lastig naaien zijn als je werkt met een niet rekbare stof, zoals badstof. Het stappenplan heeft 8 stappen. De laatste stap 9 staat hieronder genoemd! Vind je het moeilijk om de plooien te maken? Kijk dan hier het filmpje!

kwijlslabbetje
Knip alle draadjes netjes af en klaar is kees!

Dit slabbetje is gemaakt met een soort badstof aan de achterkant. Op onze Instagram of Facebook! vind je ook voorbeelden van het slabbetje gemaakt van tricot/jersey!

Naast dit patroontje hebben we nog veel meer leuke en gratis babypatronen gemaakt! Neem gerust een kijkje!

Sale / Solden 2021

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *