· · ·

Pizzeria speelhoek

Een uitdagend speelhoekje maken? Dat is niet zo moeilijk! Een beetje creatief denken en een beetje van VanZussies is genoeg! En je kinderen leren er ook nog eens van!

pizza klei mat
pizza werkblad voor kleien

Een onderwijshoekje voor thuis! Ik begin de ontwikkeling van onze peuter en kleuter steeds interessanter te vinden. Elke keer ben ik op zoek om ze uit te dagen tot spelen (en leren). Thuis zitten ze liever voor de buis…

pizzeria

Waardoor ik maandelijks een nieuw hoekje in elkaar knutsel. Toen onze peuter voor zijn verjaardag een (speel) pizza en keukenspulletjes kreeg, ontstond het idee voor een pizzeria speelhoek.

Hiervoor maakte ik een aantal leuke werkbladen. Deze werkbladen heb ik gelamineerd, zodat ik ze vaker kan gebruiken. Hieronder kun je een klei mat van een pizza downloaden. Wist je dat kleien heel goed is voor de motoriek van kinderen?

Download de werkbladen hier!

Dit blad kun je ook goed gebruiken met whiteboard stiften. Daarna kun je ze weer uitvegen. Net als het werkblad om de p over te trekken.

Om een speelhoek om te toveren tot een echte pizzeria, maakte ik een blad om in de speelhoek op te hangen. Het idee is om nog een oventje te maken uit karton. En samen met wat keukenspullen uit eigen keuken wordt het een echte pizzeria! Het is nog in opbouw, maar ik kon het niet laten om er alvast over te schrijven.

Heb jij ook een leuk speelhoekje thuis?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *