5 tips om van je tuin een gezellig plekje te maken!

De afgelopen maanden is er aan de achterkant van ons huis heel wat verandert. We hebben geen hele kleine tuin (beter straat te noemen met al die tegels), maar het voelde wel erg klein. Met een overkapping aan het huis en een grote schuur, bleef er weinig speelruimte en tuin over.

Toen we het huis kochten hebben we aan de achterkant overal tegels neergelegd, met een klein stukje (nep) gras voor onder de schommel. Lekker makkelijk te onderhouden en het zag er mooi uit. We kochten een prachtig, groot tuinmeubel met hoge tafel voor onder de glazen overkapping die er al zat toen we het huis kochten. En probeerden dit gezellig te maken met veel hangplanten en decoratie.

Een moderne, strakke straat met glazen overkapping aan het huis, prachtig om te zien, maar het gaf een opgesloten gevoel.

Uiteindelijk toen alles klaar was, zaten we er haast nooit…. Hoe kon het toch dat onze ‘achtertuin’, zo opgesloten en ongezellig voelde.. Na lang wikken en wegen, maakten we de stap om de hele achterkant van schuur tot overkapping aan te pakken. Dus gingen we op zoek naar tips om van een moderne ‘achterstraat’, een gezellige achtertuin te maken, die we graag met jullie delen!

Bloemen en planten

Het belangrijkste aan een ‘gezellige’ tuin is toch wel het gevoel met buiten! Zorg dus als je buiten komt, het gevoel daar ook bij is. Dus een goede combi tussen tegels en beplanting in je tuin is belangrijk. Hoe klein je tuin ook is, planten en bloemen maken het gezellig! Al heb je geen plek voor een tuintje, hangplanten en bloemen in een pot kunnen altijd! Het staat ook nog eens fleurig en geeft een gevoel van contact met de natuur. De geur, het comfort en de diepte van je tuin, spelen allemaal een belangrijke rol . Tegels zijn handig en makkelijk, maar ook saai.. Zorg dus voor balans in je tuin en speel met hoogte en diepte!

Sfeervolle verlichting

Eerder schreven we al eens over hoe belangrijk verlichting is voor het aanbrengen van sfeer in een ruimte. Dat geldt dus ook voor buiten. En vooral in de winter zijn de dagen sneller donkerder, waardoor verlichting een dubbele functie heeft. Het geeft een gevoel van veiligheid, maar brengt ook die gezelligheid als je ´s avonds buiten zit. Tevens is het ook een verlengstuk van je huis, want als je naar buiten kijkt en de verlichting staat aan, zie je geen zwart gat maar zie je de tuin.

Comfortabel tuinset

Als je om een tuinset gaat kijken, denk dan goed na over de ruimte die je hebt. Hoe wil je die benutten? En wat voor functie moet het meubel hebben. Is het tuinmeubel om gezellig samen met vrienden te zitten. Wil je een loungeset (deze is vaak iets lager) om te chillen. Of wil je een zithoek met een hoge tafel, zodat je er ook goed kunt eten met je familie bijvoorbeeld. Plus dat het oog natuurlijk ook wat wil! Een mooi tuinmeubel met een natuurlijke look die past bij je tuin, geeft net even dat extra! Van steigerhout tot kunststof die het hele jaar kan blijven staan. Het is er tegenwoordig allemaal te krijgen!

Decoratie en buitenkleden

Ja hoor! Ook voor buiten is er genoeg decoratie te koop! Als je een kleine tuin hebt, moet je het natuurlijk niet helemaal volproppen met van alles. Gebruik bij een kleine tuin, grote objecten zodat de tuin rustig en groter oogt. En blijf vooral de balans op zoeken. Luister vooral naar je gevoel.

Er bestaan ook buiten vloerkleden. Met een buiten vloerkleed, maak je een extra woonkamer voor in de zomer, zodat je over de tegels kunt lopen met je blote voeten. Maar het staat ook nog eens sfeervol! In de winter haal je het met gemak weer naar binnen.

Kussens & plaids

En als laatste! Kussens en plaids voor in je tuinmeubels! Zij geven net even die extra finishing touch! In de winter een groot plaid voor in je overkapping, zodat je het nooit koud hoeft te hebben. En in de zomer de gezellige kussentjes voor net even die extra sfeer! Je kan in een handomdraai je tuin veranderen naar een modern, romantisch of vrolijke plek.

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *