· ·

Voor het eerst naar de basisschool! Dit moet je weten!

Hoera! Je kind mag naar de basisschool! Ondertussen breekt je moederhart in kleine stukjes, omdat er weer een nieuwe fase is aangebroken. Maar neem van ons aan; het komt helemaal goed!

Wat heeft je kind nodig

Voorbereiding

In de eerste instantie heeft je kind een ouder nodig, die zijn/haar kind hierop voorbereid en vertrouwen geeft om naar de basisschool te gaan. Huilend naar binnen brengen en moeilijk afscheid nemen wil je graag voorkomen toch? Praat erover met je kind. Waarom voorbereiding voor beide partijen handig is?! Kijk eens hier.

Om je kind goed voor te bereiden hebben wij een aftelkaart gemaakt. Deze aftelkaart kun je hier gratis downloaden.

Spullen voor de pauze

Koop een stevige drinkbeker die tegen een stootje kan. Ook heel belangrijk: De beker mag niet lekken! Een iets duurdere drinkbeker doet vaak goed zijn werk en gaat langer mee! Hetzelfde geldt voor de fruitbakjes! Voorzie alles van naam, want dan kan je kind zijn of haar spullen sneller herkennen. En je raakt het minder snel kwijt!

Rugtas

Een goede rugtas op kleutermaat, die tegen een stootje kan. Daarnaast moet de tas ook handig schoon te maken zijn voor als er iets heeft gelekt. Maak de tas herkenbaar voor je kind. Hang er iets leuks aan of zet zijn/haar naam erop. Een extra rugtas is altijd handig!

Gym

Naast een goede rugtas voor de drinkbeker en fruitbakje, kunnen ze ook een rugtasje nodig hebben voor de gym. Op sommige scholen gymmen de kinderen in ondergoed en hebben ze dit niet nodig. Tevens een paar gymschoenen (met klittenband) en sportkleding.

Handige schoenen en jas

Schoenen met veters of schoenen met klittenband. Makkelijke schoenen en jassen zijn toch wel een pré op school. Kinderen worden er alleen maar onzeker van als ze zitten te klungelen met hun jas of schoenen. Ze zijn natuurlijk al groot en willen graag iets kunnen. Tegenwoordig kun je veters handig verruilen voor elastische veters. Daardoor kunnen ze zelf hun schoenen aantrekken na de gym.

Een planner of kalender

Ja vanaf nu heb je die wel nodig! Wanneer is er luizenpluizen, inleveren van de leesboekjes, de schoolfotograaf of een studiedag? (en ga zo maar door).. Handig om het op een planner of kalender te zetten, zodat je het niet vergeet.

naar de basisschool

Goede voorbereiding is het halve werk!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *