·

DIY -kniestukken naaien in een babybroekje!

Kniestukken naaien

Op het moment komen er heel wat baby broekjes onder mijn naaimachine vandaan. En het wordt steeds leuker om iets extra’s toe te voegen. Deze keer een broekje met kniestukken en een strijkapplicatie!

In andere blogs kun je lezen hoe je een babybroekje zelf kunt maken met een duidelijk stappenplan. Ook delen we tips over het maken van een babybroekje die je goed kan gebruiken als je net begint! Ben je vooral een doener en wil je gelijk aan de slag? Bekijk dan ons filmpje over hoe je een babybroekje maakt.

Als je het babybroekje al een aantal keer gemaakt hebt, is het leuk om wat dingen toe te voegen. Of jezelf extra uit te dagen. Bijvoorbeeld kniestukken (ook wel bikerhack genoemd). Dit maakt het broekje net iets stoerder en is een leuke toevoeging.

Je kunt ook een stukje koordje toevoegen.. Je zou het niet zeggen, maar deze is gewoon nep! Het koordje is aan het boord vastgenaaid! Zonder dat het door het tailleboord is gehaald. Je kan het koordje gewoon erop naaien. Je dan gelijk het elastiek vast, als je dat in het tailleboord hebt gedaan.

Kniestukken in het broekje naaien

Hoe zet je de kniestukken in een broekje? Dit is een manier zonder het kniestuk van het broekje af te knippen. Je naait ze er als het ware gewoon bovenop!

Het patroon valt baggy. Wil je het patroon aansluitend, knip het dan zonder naadwaarde. Voor leuke strijkapplicaties kijk dan eens hier!

 1. Knip het broekje volgens het patroon.
 2. Neem alleen het voorste deel van het broekje en de kniestukken.
 3. Bij dunne stof 2x een kniestuk uitknippen. Bij dikke stof is 1 kniestuk per been voldoende
 4. Zet met een verdwijnstift en liniaal gelijke strepen op de kniestukken
 5. Speld de kniestukken op de voorkant van het broekdeel. Dit doe je door de bovenkant en onderkant klein stukje om te vouwen en vast te spelden op de goede plek.
 6. Stik de strepen door.
 7. Zet nu het broekje verder in elkaar.
Kniestukken in babybroekje
Ik naaide met wit!
Maar je kan ook kiezen voor een afstekende kleur om het beter te zien. Maar je kunt ook een kniestuk maken van een stukje leer. Deze hoef je niet door te steken en is dus makkelijker toe te voegen.

We hebben ook een prachtig patroon gemaakt voor een babysetje. Bij het patroon zitten verschillende video-tutorials om jou op weg te helpen! Je kunt het setje hier vinden.

Wil je meer over ons weten? Volg ons dan via Instagram of Facebook!

Vergelijkbare berichten

2 reacties

 1. Well model broekje heb je
  Gebruikt en op welke
  Hoogte zet je dan de knie stukken

  1. Hoi!! Ons eigen patroon die je kan vinden hier op de site. En ik gok altijd een beetje waar de knieën komen. Maar een goed idee om dit eens uit te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *